αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈκλεισε το mega deal: Το Linkedin ανήκει πλέον στη Microsoft

Έκλεισε το mega deal: Το Linkedin ανήκει πλέον στη Microsoft

Συζητήσεις πραγματοποιούνταν εδώ και καιρό. Η Microsoft ήταν αποφασισμένη να κάνει δικό της το Linkedin. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft πήρε το «οκ» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σήμαινε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ότι αφορά το ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού που είχε προκύψει.

Σήμερα (8/12) το μεγάλο deal ολοκληρώνεται. Η Microsoft εξαγόρασε επίσημα το γνωστό κοινωνικό δίκτιο, προς 26 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το αμερικανικό site The Verge. «Είμαι ενθουσιασμένος για την κοινή αποστολή της Microsoft και του Linkedin» τόνισε από την πέυρά του ο CEO της Microsoft, Satya Nadella. «Οι ηγεσίες των δύο εταιριών έχουμε περάσει πολύ χρόνο μαζί τους τελευταίους μήνες, και έτσι έχω κατανοήσει βαθύτερα, το πως ακριβώς λειτουργεί το Linkedin» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Και τώρα είναι η ώρα των αλλαγών. Η Microsoft σχεδιάζει μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες ουσιαστικά θα ενοποιήσουν τις λειτουργίες των δύο εταιριών. Για παράδειγμα, το Linkedin και το δίκτυο του, θα «συνδεθεί» με το Microsoft Outlook και το Office suite. Θα δούμε LinkedIn notifications μέσα στο Windows action center. Οι χρήστες του Linkedin θα μπορούν να συντάσσουν βιογραφικό μέσω του Word και των εργαλείων του, έτσι ώστε να βρίσκουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Και πολλά άλλα.

«Όπως είχαμε σχεδιάσει πριν 6 μήνες, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του Linkedin, και να δώσουμε περισσότερη αξία στο κάθε μέλος της πλατφόρμας» σημείωσε ο Satya Nadella και κατέληξε: «Είμαι γεμάτος ενέργια και αισιόδοξος ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Το ταξίδι είναι μπροστά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 13 =