αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈκλεισε κατάστημα του Σκλαβενίτη λόγω κρούσματος κορονοιού- Τι λένε οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους

Έκλεισε κατάστημα του Σκλαβενίτη λόγω κρούσματος κορονοιού- Τι λένε οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους

Κλειστό είναι σήμερα 24 Αυγούστου κατάστημα του Σκλαβενίτη στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοιού.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα:

«Όπως έγινε γνωστό, παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε κατάστημα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 24/08.

Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας οι εργαζόμενοι στο Σκλαβενίτη, όπως και σε πολλούς κλάδους, εργάστηκαν με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το Σωματείο, από την πρώτη στιγμή, μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων, δεν σταμάτησε να ζητά από Κράτος και εργοδοσία την παροχή μέσων προστασίας, την τήρηση όλων των υγειονομικών οδηγιών, τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου για να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς στη δουλειά μας, για να ξέρουμε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Μετά απ’ αυτό το δυσάρεστο γεγονός και αφού ευχηθούμε περαστικά στον άνθρωπό μας, με γνώμονα τη υγεία όλων μας ζητάμε χωρίς “ναι μεν αλλά” και “αστερίσκους”:

  • Να τεθεί άμεσα σε καραντίνα δύο εβδομάδων το σύνολο των εργαζομένων του συγκεκριμένου καταστήματος
  • Να πραγματοποιηθούν, με έξοδα της εταιρείας, τεστ για τον ιό σε όλο το προσωπικό του καταστήματος
  • Να διεξάγονται, όσο διαρκεί η πανδημία, δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας και στο υπόλοιπο προσωπικό πανελλαδικά
  • Για όσο διάστημα διαρκεί η απουσία απ’ τη δουλειά των συναδέλφων που τίθενται σε καραντίνα να διασφαλίζονται πλήρως οι αποδοχές του.

Ακόμη, όπως από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε, να καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και να τηρούνται στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάνω απ’ όλα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eighteen =