αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈκλεισε η συμφωνία Μεβγάλ- τραπεζών. Διαβάστε τι προβλέπει

Έκλεισε η συμφωνία Μεβγάλ- τραπεζών. Διαβάστε τι προβλέπει

Την τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ υπέγραψαν την Πέμπτη, οι τέσσερις συνεργαζόμενες με την εταιρεία τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης του περασμένου Απριλίου, με το οποίο είχαν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις της.

Η συμφωνία προβλέπει την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους 54,3 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει αντίστοιχο αριθμό ομολογιών, αξίας 1 ευρώ έκαστη. Η διάρκεια του δανείου είναι δεκαετής και το επιτόκιο κυμαινόμενο με εμπράγματες εξασφαλίσεις, όπως διαβάζουμε στο Typosthes.gr.

Η απόφαση των τραπεζών για αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων -και τη γενικότερη ρύθμιση των οφειλών ΜΕΒΓΑΛ- κινείται παράλληλα με τις κινήσεις των δύο βασικών μετόχων της εταιρείας, οικογένειας Χατζάκου και ΔΕΛΤΑ, για την απρόσκοπτη λειτουργία της και την επαναφορά της σε ανάπτυξη.

“Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2016, ενίσχυσε την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας. Επίσης βρίσκεται σε εφαρμογή επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της εταιρείας που περιλαμβάνει: πρόγραμμα για μείωση του λειτουργικού κόστους, κινήσεις αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της και αναπτυξιακή πολιτική πωλήσεων, με προσανατολισμό σε προϊόντα με προστιθέμενη αξία. Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες από τις συντονισμένες αποφάσεις της διοίκησης της ΜΕΒΓΑΛ, οι οποίες επανέφεραν την εταιρεία σε κερδοφορία, μετά από μια σειρά ζημιογόνων χρήσεων” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Για το 2017 η εταιρεία εκπονεί τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ -με έμφαση στους τομείς παραγωγής γιαούρτης και τυροκομικών- ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η κυκλοφορία νέων προϊόντων στην κατηγορία τυριών.

Άμεσοι στόχοι της ΜΕΒΓΑΛ είναι η ενδυνάμωση της θέσης της στην Ελλάδα και, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, η περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό, όπου από το 1985 έχει ισχυρή παρουσία, η οποία σήμερα εκτείνεται σε 36 χώρες, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών. “Η ΜΕΒΓΑΛ, μετά την τελευταία θετική εξέλιξη με τις τράπεζες, αφήνει πίσω τις δυσκολίες του παρελθόντος και προχωρά με νέο βηματισμό” σημείωσε η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, Μαίρη Χατζάκου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =