αρχικηVIRALΈγινε… viral o Β. Κικίλιας: Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες για να καπνίζει έξω όποιος θέλει (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε… viral o Β. Κικίλιας: Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες για να καπνίζει έξω όποιος θέλει (ΒΙΝΤΕΟ)

Την βεβαιότητα ότι ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται ήδη, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι. Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό και των καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο, όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να καθίσει έξω και όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Στο «παιχνίδι» θα μπει και η αστυνομία. Ο υπουργός τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τον αντικαπνιστικό νόμο μετά το 08:30:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eleven =