αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έγινα επιχειρηματίας πριν μάθω τι είναι επιχειρηματίας»: Εξηγεί ένας 31χρονος CEO με μια εταιρία 1,2 δισ. δολαρίων

«Έγινα επιχειρηματίας πριν μάθω τι είναι επιχειρηματίας»: Εξηγεί ένας 31χρονος CEO με μια εταιρία 1,2 δισ. δολαρίων

O Will Ahmed έχει καταγράψει ήδη την δική του επιχειρηματική διαδρομή. Από το 2021, όταν ξεκίνησε την Whoop μαζί με κάποιους συμφοιτητές του. Σήμερα είναι ο CEO της εταιρίας. Έχει «σηκώσει» πάνω από 200 εκατ. δολάρια, ενώ πλέον η εταιρία του έχει μια αξία 1,2 δισ. δολαρίων.

«Νομίζω ότι είχα μια φυσική τάση προς την επιχειρηματικότητα, αλλά έγινα επιχειρηματίας πριν μάθω τι είναι επιχειρηματίας», λέει ο 31χρονος στο CNBC.

Η δημιουργία μιας επιχείρησης, πόσο μάλλον ενός «μονόκερου» 1 δισ. δολαρίων, δεν ήταν ο αρχικός στόχος του. Ο ίδιος ήταν αρχηγός της squash team στο Χάρβαρντ. Προπονούνταν σκληρά και έφτανε τον οργανισμό του στα όρια του. «Θα γινόμουν ένας από τους πιο καλούς παίχτες στην ομάδα, αλλά επίσης θα ήμουν στα όρια της κατάρρευσης», λέει ο Ahmed. Και συμπληρώνει: «Έτσι με ενδιέφερε: Tι θα μπορούσα να μετρήσω στο σώμα μου για να το αποτρέψω;».

Κάπως έτσι έφτιαξε την Whoop. Μια συνδρομητική υπηρεσία που συλλέγει δεδομένα από το σώμα μας 24/7 για να παρέχει μία πιο ακριβή και λεπτομερή κατανόηση του σώματός μας, μέσω μιας φορητής συσκευής και μιας εφαρμογής.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στόχος του ήταν να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε και ο ίδιος στην καθημερινότητα του. Ήθελε να γνωρίζει όσο περισσότερα δεδομένα γίνεται για το σώμα του. «Ενδιαφερόμουν περισσότερο για την επίλυση ενός προβλήματος από ό, τι για την έναρξη μιας εταιρίας, αν και αποδείχθηκε ότι η έναρξη μιας εταιρίας ήταν ο τρόπος να το κάνω», λέει τώρα.

Ο ίδιος μιλά και για το λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες: «Υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες – πραγματικά επιχειρηματίες κάθε ηλικίας – και σίγουρα το έκανα και εγώ. Είναι ότι όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτούς τους ηρωικούς επιχειρηματίες, τους Steve Jobs, τους Elon Musks και τους Jack Dorseys που υπάρχουν στον κόσμο. Αυτή είναι μια μη χρήσιμη οπτική. Διότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν βρίσκονταν στην ίδια φάση με εσάς, δεν ήξεραν απαραίτητα περισσότερα πράγματα από όσα ξέρετε εσείς τώρα. Πρέπει να εξελιχθείς μέσα σε έναν ρόλο», εξηγεί ο 31χρονος CEO.

Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το πως θα αναπτυχθείς. Ανταγωνιστής είναι ο εαυτός σου. Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις να έχεις στα χέρια σου μια μεγάλη εταιρία. «Νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ εφικτό για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά νομίζω ότι πρέπει να εστιάσετε απίστευτα στο πώς αναπτύσσεστε. Επίσης νομίζω δείχνει αυτογνωσία το να γνωρίζετε ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους δεν αναπτύσσεστε αρκετά γρήγορα και σε ποιους τομείς χρειάζεστε άτομα γύρω σας για να συμπληρώσετε τις δεξιότητές σας», λέειο Will Ahmed.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =