αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈγιναν όλοι… ελεγκτές: Ρεκόρ για την εφαρμογή «appodixi». Μέσα σε 48 ώρες οι πολίτες εντόπισαν πάνω από 2.000 «ύποπτες» αποδείξεις

Έγιναν όλοι… ελεγκτές: Ρεκόρ για την εφαρμογή «appodixi». Μέσα σε 48 ώρες οι πολίτες εντόπισαν πάνω από 2.000 «ύποπτες» αποδείξεις

Πριν από μόλις 2 ημέρες έγινε διαθέσιμη η εφαρμογή appodixi. Με την οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να ελέγχουν μέσω του κινητού τους εάν οι αποδείξεις που λαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους είναι αυθεντικές.

Οι φορολογούμενοι που θα ελέγχουν με το κινητό τους τις αποδείξεις που λαμβάνουν και θα καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ τους καταστηματάρχες οι οποίοι εκδίδουν αποδείξεις που δεν είναι γνήσιες, θα λαμβάνουν χρηματική επιβράβευση. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβράβευση αυτή θα φτάνει έως τα 2.000 ευρώ.

Όλα αυτά φαίνεται ότι κινητοποίησαν πολλούς πολίτες οι οποίοι κατέβασαν την εφαρμογή και έγιναν… ελεγκτές, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν κάποια χρηματική επιβράβευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες οι πολίτες εντόπισαν περισσότερες από 2.000 «ύποπτες» αποδείξεις.

Η εφαρμογή έχει ήδη κατέβει σε περισσότερες από 20.000 κινητές συσκευές και οι καταναλωτές κυνηγούν το μπόνους που μπορεί να φτάνει έως και τις 2.000 ευρώ σε περίπτωση επώνυμης καταγγελίας και αποκάλυψης «μαϊμού» απόδειξης.

Από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκύπτει ότι από τα 20.000 σκαναρίσματα, προέκυψαν 2.000 ύποπτες περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Από αυτές, η πλειονότητα (1.150) αφορούσε σε ανώνυμες καταγγελίες και οι 850 σε επώνυμες.

Κατέβασε την εφαρμογή στα online stores:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =