αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈβαλαν… και ΦΠΑ 24% στη χρέωση για τον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ

Έβαλαν… και ΦΠΑ 24% στη χρέωση για τον έντυπο λογαριασμό της ΔΕΗ

Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ, η οποία θα επωφεληθεί από τη χρέωση του 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς του ρεύματος, η οποία λόγω των προβλημάτων στη δωρεάν εναλλακτική του ηλεκτρονικού λογαριασμού, καθίσταται επί της ουσίας υποχρεωτική.

Όπως διαπιστώνουν οι καταναλωτές που λαμβάνουν τους πρώτους λογαριασμούς με τη νέα χρέωση, το 1 ευρώ μετατρέπεται σε 1,24 ευρώ, αφού επιπλέον προστίθεται και ο ΦΠΑ. Επομένως η συνολική επιβάρυνση στους έξι λογαριασμούς που λαμβάνει ετησίως ένας πελάτης της ΔΕΗ, φτάνει τα 7,44 ευρώ και όχι τα 6 ευρώ όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Εάν υπολογιστεί ότι η ΔΕΗ εκδίδει περί τους 42 εκατομμύρια λογαριασμούς ετησίως για τις 7 εκατομμύρια παροχές που προμηθεύει, γίνεται αντιληπτό ότι για το δημόσιο ταμείο προκύπτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο έσοδο της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, που αφαιρείται βεβαίως από την τσέπη των ούτως ή άλλως υπερφορολογημένων καταναλωτών.

Και ενώ οι ενώσεις καταναλωτών έχουν ζητήσει την αλλαγή του μέτρου και την εφαρμογή κινήτρου μείωσης κατά 1 ευρώ, των λογαριασμών όσων επιλέξουν τη χρήση του ebill, την ίδια στιγμή ανακύπτουν όλο και περισσότερα προβλήματα και εμπόδια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =