αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άφησα τη Νέα Υόρκη για την Αθήνα»: Ένας digital νομάς παραθέτει την εμπειρία του

«Άφησα τη Νέα Υόρκη για την Αθήνα»: Ένας digital νομάς παραθέτει την εμπειρία του

Πολλοί μέσα στην πανδημία πέρασαν αρκετό χρόνο «κλειδωμένοι» στα δωμάτια τους. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι έκαναν το ακριβώς αντίθετο: Ετοίμασαν βαλίτσες και έφτασαν σε μακρινά μέρη.

Μια τέτοια απόφαση πήρε ο digital νομάς, Peter Despotopoulos. Ο οποίος άφησε τη Νέα Υόρκη για να έρθει στην Αθήνα. «Αποφάσισα να μετακομίσω γιατί ήμουν πραγματικά δυστυχισμένος στη Νέα Υόρκη. Πάντα ένιωθα εξαντλημένος και κουρασμένος. Μισούσα τη δουλειά μου και τον κλάδο στον οποίο δούλευα», λέει στο CNBC.

«Κυρίως, ένιωθα ότι το κόστος ζωής δεν ανταποκρινόταν στην ποιότητα  ζωής. Πνιγόμουν στα χρέη γιατί όλα όσα μου άρεσε να κάνω -παιχνίδια των Knicks, καλά εστιατόρια, συναυλίες- ήταν ακριβά», εξηγεί.

Και συμπληρώνει: «Η πανδημία αποκάλυψε ότι η Νέα Υόρκη είναι μία πραγματικά ακριβή, πυκνοκατοικημένη περιοχή χωρίς φυσική ομορφιά και με περιορισμένες επιλογές για απλές απολαύσεις». 

Στη Νέα Υόρκη, νοίκιαζε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στον υψηλότερο όροφο ενός νέου, πολυτελούς κτιρίου στην Αστόρια. Τώρα, νοικιάζει ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων σε ένα μοντέρνο συγκρότημα κατοικιών στη Βούλα- στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Athens Riviera».

«Έχω πισίνα και η παραλία είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια», λέει.

Τα οικονομικά δεδομένα; Όπως εξηγεί ο ίδιος, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνότερο από ό,τι ήταν στη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ, είχε πάγια έξοδα περίπου 4.500 δολαρίων τον μήνα, στα οποία περιλαμβάνονταν 2.500 δολάρια για ενοίκιο και 680 δολάρια για αυτοκίνητο. Και αυτά, χωρίς να υπολογίζει το κινητό, την ασφάλεια υγείας και τη βενζίνη, τα οποία πληρώνονταν από την εταιρεία του.  Το διαμέρισμά του στην Αθήνα κοστίζει 1.300 ευρώ τον μήνα (1.520 δολάρια) και τα πάγια έξοδά του έχουν μειωθεί στο μισό. 

Το χειρότερο πράγμα στην Ελλάδα, λέει ο Despotopoulos, είναι η τιμή της βενζίνης, που είναι διπλάσια σε σχέση με τη Νέα Υόρκη. 

Τώρα, δουλεύει εξ αποστάσεως ως marketing director σε μία αμερικανική ιστοσελίδα επίπλων και όπως λέει, η δουλειά του είναι λιγότερο αγχωτική. Λόγω της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ, η δουλειά του ξεκινά στις 3 το μεσημέρι και συνήθως τελειώνει στις 10 το βράδυ. Όμως καθώς όλοι τρώνε και μένουν ως αργά έξω το βράδυ, δεν τον πειράζει, όπως λέει. Πριν από τη δουλειά του, πηγαίνει στην παραλία και τα βράδια, απολαμβάνει τα καλά εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή της πόλης. 

Αντικατέστησε τους αγώνες των Knicks που αγαπούσε με εκείνους του Παναθηναϊκού και τα Σαββατοκύριακα κάνει αποδράσεις στα κοντινά νησιά. 

«Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, πιστεύω ότι πήρα μία σωστή απόφαση. Εάν βγάζεις καλά χρήματα στην Ελλάδα, αυτό το μέρος είναι παράδεισος», λέει στο CNBC. Και με δεδομένο ότι έχει ελληνική καταγωγή και μιλά τη γλώσσα, ήξερε τι να περιμένει όταν ερχόταν. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =