αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άφησα την Google για να ξεκινήσω κάτι δικό μου»: Ένας σόλο startupper λέει την εκπληκτική εμπειρία του

«Άφησα την Google για να ξεκινήσω κάτι δικό μου»: Ένας σόλο startupper λέει την εκπληκτική εμπειρία του

Η ιστορία του Peter Johnston, είναι ιδιαίτερη. Περιλαμβάνει τολμηρές αποφάσεις, ρίσκα, αμφιβολίες για τον ίδιο, και την παραίτηση από έναν γίγαντα όπως η Google. Πόσοι, άραγε, θα αφήνανε μια καλή θέση στην Google, για να κυνηγήσουν το όνειρο τους; Και μάλιστα ως σόλο startuppers.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Peter Johnston έχει ειδίκευση στο graphic design. Μετά από αρκετές κρούσεις, κατάφερε να βρει μια θέση εργασίας στην Google. Με καλά χρήματα, τα οποία του επέτρεπαν να ζει μια καλή ζωή. Φυσικά, η εν λόγω εταιρία προσφέρει και άλλες παροχές, όπως εκπαίδευση και 3 δωρεάν γεύματα την ημέρα. Κι όμως, ο ίδιος είχε πάντα στο μυαλό του να ξεκινήσει ένα δικό του project.

Μέσα από όλες τις εμπειρίες που έπαιρνε στην Google, προέκυψε η ιδέα της Lystable. Μια startup που βοηθά τις εταιρίες να διαχειριστούν τους freelancers εργαζομένους που έχουν. Ο Peter Johnston (φωτο) δεν διέθετε καλές γνωριμίες και εμπειρία. Ωστόσο, κατάφερε να κάνει μια συνάντηση με τον CEO της Techstars London, μιας οργάνωσης που βοηθά τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους. Τα νέα όμως δεν ήταν καλά. Ο έμπειρος CEO του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μπει στην Techstars χωρίς κανένα πλάνο, ομάδα, χειροπιαστό project και ως σόλο ιδρυτής.

«Η σίγουρη δουλειά μου στη Google, στην οποία λάμβανα 3 δωρεάν γεύματα την ημέρα και έμενα στη ζώνη άνεσης μου, άρχισε να φαίνεται πολύ όμορφη», παραδέχεται ο Peter Johnston.

Όπως εξηγεί σε άρθρο του στο αμερικανικό Fortune, τελικά μετά από πολλές συναντήσεις, οι άνθρωποι της Techstars αποφάσισαν ότι τους άρεσε η ιδέα του. Και ότι μπορεί να μπει στο γνωστό Οργανισμό, αρκεί να αφήσει τη θέση του στην Google άμεσα. Και το έκανε.

«Πήρα την απόφαση να αφήσω την Google και για πρώτη φορά να επενδύσω στο άγνωστο», λέει ο ίδιος.

Μάλιστα, όταν ανακοίνωσε την απόφαση του στη μητέρα του, αυτή δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πως ήταν δυνατόν να αφήσει μια τέτοια δουλειά, για να βαδίσει σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά; Πηγαίνοντας στην Techstars, αμέσως κατάλαβε το τι θα ακολουθούσε. «Θα είναι τρομακτικό. Είναι φυσιολογικό. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλοι οι ιδρυτές και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Συνέχισε να προσπαθείς», του είπε ένα βετεράνος των startups.

Αυτή είναι και μια από τις συμβουλές, που θα έδινε ο Johnston, στον νεότερο εαυτό του, αν σήμερα γύρναγε τον χρόνο πίσω: Υπάρχουν αμέτρητες στιγμές αμφιβολίας και φόβου ως επιχειρηματίας. Αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς. Η δεύτερη συμβουλή που θα έδινε, έχει να κάνει με τους «κανόνες». Όταν πήγε στην Techstars, ο CEO του είπε… να πετάξει το βιβλίων κανόνων. «Είχα συνηθίσει σε ένα κάπως άκαμπτο εταιρικό περιβάλλον και ήθελε να σιγουρευτεί ότι δεν περιορίζομαι», εξηγεί ο Johnston.

Όπως λέει, είναι οι δύο συμβουλές που του άλλαξαν τη ζωή. Αν δεν τις ακολουθούσε, σήμερα ίσως να ήταν σε μια σταθερή δουλειά, που πιθανότατα δεν θα τον ευχαριστούσε. Και απλά θα αναρωτιόταν, «τι θα μπορούσε να συμβεί αν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 11 =