αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άσε τους εργαζομένους να ασχοληθούν με projects που τους αρέσουν»: 10 τρόποι για να χτίσεις την εμπιστοσύνη μέσα στην εταιρία σου

«Άσε τους εργαζομένους να ασχοληθούν με projects που τους αρέσουν»: 10 τρόποι για να χτίσεις την εμπιστοσύνη μέσα στην εταιρία σου

Οι νέες τεχνολογίες έχουν «κατακτήσει» ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου εργασίας. Και ενώ έχουν φέρει αρκετά θετικά, πολλές φορές μας κάνουν να ξεχάσουμε κάτι ίσως ακόμα πιο σημαντικό: Ότι το βασικότερο πράγμα μέσα σε μια εταιρία είναι οι άνθρωποι της. Μια δεμένη και πιστή ομάδα, μπορεί να παράξει καλύτερα αποτελέσματα από μια αγχωμένη ή αδιάφορη ομάδα. Στο πυρήνα, βρίσκεται η εμπιστοσύνη. Είναι η «μαγική» λέξη που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Μια επιχείρηση στην οποία υπάρχει εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της, είναι πιο πιθανό να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αφού οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Από την άλλη, αν πας να ελέγξεις τους εργαζόμενους με τον φόβο, αυτοί είναι πιθανό να προσφέρουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Οι μεγάλοι leaders ξέρουν ότι πρέπει να αφήνουν στους εργαζομένους τους το περιθώριο να είναι δημιουργικοί. Και «χτίζουν» μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Φυσικά για να χτιστεί αυτή η σχέση χρειάζεται χρόνος- και δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν όμως κάποιες τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δέκα τέτοιες παρουσιάζει στο παρακάτω γράφημα το αμερικανικό The Business Backer.

https://www.businessbacker.com/wp-content/uploads/2018/10/Design_V1_10-Proven-Ways-to-Build-Trust-With-Employees.png

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − two =