αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Άργησες στη job interview»: 8 λάθη που φωνάζουν… ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά (ακόμα κι αν την θες)

«Άργησες στη job interview»: 8 λάθη που φωνάζουν… ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τη δουλειά (ακόμα κι αν την θες)

Το έχουμε ξανά πει: Αν μια επιχείρηση σε καλέσει για job interview, είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δεν έχεις πάρει ακόμα την θέση. Και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η εταιρία θα δει κι άλλους υποψηφίους σαν εσένα.

Άρα λοιπόν, για να έχεις πιθανότητες να είσαι ο μεγάλος νικητής, πρέπει να περιορίσεις τα λάθη. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε λάθη στις συνεντεύξεις, χωρίς να καταλαβαίνουμε το πόσο καταστροφικά είναι αυτά. Και τελικά μένουμε στο «θα σας ειδοποιήσουμε» που ακούμε στο τέλος της συνέντευξης. Το CNBC έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει 8 λάθη που… φωνάζουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι για την δουλειά. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα θέλεις τη θέση. Είναι κινήσεις που δημιουργούν μια εντελώς κακή εικόνα για εσένα.

1# Δεν ξέρεις τι κάνει η εταιρία. Οκ, πριν πας κάνε ένα ψάξιμο…

2# Άργησες στη συνέντευξη. Σαν να λες «ο χρόνος μου είναι πιο σημαντικός από τη δουλειά σας». Πήγαινε 10 λεπτά νωρίτερα.

3# Λάθος ρούχα. Αν τα ρούχα σου δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον της εταιρίας, δείχνεις ότι… δεν ταιριάζεις εκεί.

4# Πιάνεις συζήτηση για άσχετα πράγματα. Φρόντισε οι απαντήσεις σου να είναι to the point.

5# Λες ψέμματα και υπερβολές. Αν αποκαλυφθείς, μάλλον όλα θα τελειώσουν εκεί. Οπότε φρόντισε να είσαι αυθεντικός.

6# Δεν μένεις στην «γραμμή» σου. Σε μια τέτοια συνέντευξη, η άλλη πλευρά δίνει τον ρυθμό και εσύ ακολουθείς. Μην φανείς βιαστικός ή απελπισμένος να κλείσει το deal, ούτε υπερβολικά αργός.

7# Ρωτάς συνεχώς για τα επόμενα βήματα. Είπαμε, μην φανείς απελπισμένος. Άσε την άλλη πλευρά να σε ενημερώσει για την εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης. Και μην κάνεις πάνω από 1 σχετικές κρούσεις.

8# Το παίζεις… δύσκολος. Πολλοί θεωρούν ότι αν δεν δείξουν τον ενθουσιασμό τους, θα κάνουν τον εργοδότη… να τους πείσει να πάρουν τη δουλειά. Αλλά μάντεψε: Αν δεν δείχνεις ενθουσιασμένος, μάλλον δεν θα πάρεις τη δουλειά. Εξήγησε το γιατί θες να εργαστείς εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =