αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνω- κάτω το εσωτερικό της MLS. Ποια στελέχη είναι «στο κόκκινο»

Άνω- κάτω το εσωτερικό της MLS. Ποια στελέχη είναι «στο κόκκινο»

Εντείνεται, αντί να εκτονώνεται η κρίση στην MLS Πληροφορική. Η εισηγμένη εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε περιδίνηση, με τη διοίκηση να αδυνατεί μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε ενέργειες που θα καθησυχάσουν την αγορά και θα αποσυμπιέσουν την κρίση που σοβεί για διάστημα άνω του μηνός, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή γνωστοποιήθηκε πως ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της MLS, ο Γιάννης Ζάννας, Επιχειρησιακός Διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, αποχώρησε από την εταιρεία.

Ο Ζάννας εργαζόταν στην εταιρεία τα τελευταία 12 χρόνια, αρχικά ως απλό στέλεχος, στη συνέχεια ως Financial Manager μέχρι το 2012 και κατόπιν ως Επιχειρησιακός Διευθυντής.

Θεωρείτο από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιάννη Καματάκη, ιδρυτή και επικεφαλής της MLS, σε σημείο που ορισμένοι εντός της εταιρείας να τον αποκαλούν “πνευματικό τέκνο του Καματάκη”.

Η αποχώρησή του Ζάννα θεωρείται πως εντάσσεται στο γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει εντός της εταιρείας για τον παραγκωνισμό στελεχών, και το προσωποκεντρικό μάνατζμεντ που ασκείται.

Προβληματισμός υπάρχει και για τη μεταβολή των ισορροπιών εντός της εταιρείας που λέγεται ότι προκάλεσε η προσθήκη του Δημήτρη Κατραβά, πρώην CEO της MediaMarkt Ελλάδος, στο διοικητικό σχήμα, ως αναπληρωτής CEO. Πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλα στελέχη της εταιρείας είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους, χωρίς να γίνουν δεκτές.

Στην αγορά έχει επίσης σχολιαστεί έντονα το γεγονός ότι ο εξαιρετικά εξωστρεφής σε άλλες συνθήκες Γιάννης Καματάκης, ιδρυτής και επικεφαλής της MLS, απέχει πλέον από δημόσιες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις αναφορικά με τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Κυρίως, από τα μέτρα που εξετάζονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά ζητήματα όπως το άνοιγμα της εταιρείας προς τους δανειστές της ή την αναπροσαρμογή του, υπέρ του δέοντος φιλόδοξου, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, business plan που εκπονήθηκε.

Αντιθέτως, παρότι έμπειρα στελέχη της εταιρείας με γνώση των συνθηκών της αγοράς και των κρίσιμων ισορροπιών με επενδυτές και τράπεζες έχουν προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πίεση προς την εταιρεία, η διοίκηση εμφανίζεται προσώρας ανακόλουθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seventeen =