αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνω- κάτω η Folli Follie με παραιτήσεις

Άνω- κάτω η Folli Follie με παραιτήσεις

Σε νέο “κενό αέρος” βρίσκεται η υπόθεση Folli Follie, καθώς στη χθεσινή διευρυμένης σύνθεσης συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με την ομάδα των στελεχών της, η οποία ήταν πολύωρη, και είχε ως στόχο να συμφωνηθούν οι βασικές κατευθύνσεις για την αναθεώρηση των λογιστικών καταστάσεων και τη σύνταξη ενός πλάνου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων, κατεγράφησαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συμβούλων της εταιρείας.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες του capital.gr, που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι βασική αιτία των σοβαρότατων διαφωνιών αποτελεί η απροθυμία της οικογένειας Κουτσολιούτσου να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο ώστε, σύμφωνα με τους συμβούλους, να εξυπηρετήσουν την πορεία της “νέας” FFG (τον ξεκάθαρα πλέον μικρότερο σε μέγεθος και δραστηριότητες όμιλο, όπως επιβεβαιώνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές) προς την επόμενη ημέρα.

Εκτός από την Rothchild, η οποία φέρεται να αποσύρθηκε από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία που είχαν αναλάβει την υπόθεση της Folli Follie, το Alen & Overy και το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσας, ενώ ανάλογες πληροφορίες υπάρχουν και για την ΕΥ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται.

Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για παραιτήσεις μελών του δ.σ., κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις στην προσπάθεια επίλυσης της υπόθεσης FFG, του καταλογισμού ευθυνών και του εγχειρήματος να αποκοπεί το “υγιές” κομμάτι του ομίλου από το, κατά γενική ομολογία “προβληματικό” της Ασίας. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σημαντικό μέρος των ελέγχων στις δραστηριότητες και τα οικονομικά στοιχεία της FFG είχε ολοκληρωθεί και μέρος των πορισμάτων βρίσκεται ήδη στα χέρια της διοίκησης. Εξ ου και πρόθεση της διοίκησης ήταν μέχρι σήμερα Τετάρτη να γνωστοποιήσει περίγραμμα ενεργειών για την επόμενη ημέρα.

Μέχρι στιγμής πάντως τα πράγματα παραμένουν θολά. Η πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα, φαίνεται να μην έβγαλε κανένα αποτέλεσμα. Αν και πληροφορίες έκαναν λόγο για παραιτήσεις δύο εκ των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, από το διοικητικό συμβούλιο της χειμαζόμενης εταιρείας. Με βάση τις εν λόγω πληροφορίες, υπό παραίτηση βρίσκεται το ζεύγος Δημήτρη και Κατερίνας Κουτσολιούτσου, οι οποίοι όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες δημιουργούν προσκόμματα στη διάθεση στοιχείων προς τους συμβούλους, οι οποίοι παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο.
click here

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αναμένονται τα πορίσματα των Alvarez Marsal και EY, τα οποία θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος και της ενδεχόμενης “τρύπας” στα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου. Διαθέσιμες πληροφορίες σημειώνουν πως το πόρισμα της Α&Μ έχει παραδοθεί εδώ και εύλογο διάστημα και επιβεβαιώνει το “άνοιγμα” που υπάρχει στις ασιατικές δραστηριότητες της FF Sourcing Ltd, για το οποίο εξ αρχής γινόταν λόγος και είχε αναφερθεί στο χθεσινό ρεπορτάζ του Capital.gr.

Εξάλλου η FFG, στο πλαίσιο των ερευνών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (που οδήγησαν στην επιβολή προστίμων 4 εκατ. ευρώ), δεν προσκόμισε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν 242,5 εκατ. ευρώ περίπου από τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017. Ο όμιλος FFG στις λογιστικές καταστάσεις του 2017, που οδεύουν προς αναμόρφωση, είχε δηλώσει συνολικά ταμειακά διαθέσιμα 466 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο χρόνος λειτουργεί πιεστικά καθώς η εταιρεία πρέπει να συντάξει και υποβάλλει σχέδιο αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο του αιτήματος που έχει υποβάλει για υπαγωγή σε καθεστώς εξυγίανσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 6 =