αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνω- κάτω η Τράπεζα Πειραιώς μετά τις απολύσεις. Τι λένε οι εργαζόμενοι και τι απαντά ο CEO

Άνω- κάτω η Τράπεζα Πειραιώς μετά τις απολύσεις. Τι λένε οι εργαζόμενοι και τι απαντά ο CEO

Κλίμα έντασης επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως γράφαμε νωρίτερα σήμερα, η Τράπεζα προχωρά, καταρχήν, σε 24 απολύσεις εργαζομένων. Πρόκειται για άτομα που ήταν στο τμήμα κόκκινων δανείων, και δεν δέχτηκαν να «μετεγγραφούν» στην νέα εταιρία που δημιουργήθηκε με την συμβολή της Intrum. Ενώ δεν δέχτηκαν επίσης να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα του Ομίλου (ίσως και μακριά από τον τόπο διαμονής τους).

Από την ΟΤΟΕ ξεκαθαρίστηκε ότι οποιαδήποτε σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση, για απολύσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων τους οποίους αυτή αφορά αποκλείει κάθε περιθώριο διαλόγου, αποτελεί μάλιστα αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.

Επίσης ανακοινώθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Με δεδομένη την άρνηση του Διευθύνοντος για άμεση ανάκληση των αποφάσεων για απολύσεις, μετά δε τη δήλωσή του ότι η διαδικασία απολύσεων έχει ήδη ξεκινήσει, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι η Τράπεζα επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει – και δεν υπάρχει – πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει δε: «Είναι πραγματικά αδιανόητο σήμερα, σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις. Αντί η Τράπεζα να τιμήσει την υπογραφή της και να αναζητήσει βιώσιμες και εφικτές λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας, επιλέγει τη λύση της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους και με ολόκληρο τον κλάδο. Λύση την οποία μεθόδευε εδώ και καιρό, απευθύνοντας προσχηματικές «προτάσεις-ερωτήματα αξιοποίησης» στους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum».

Από την μεριά του, ο CEO της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, απαντά ότι η Τράπεζα εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των εργαζομένων από το τμήμα κόκκινων δανείων, το οποίο ουσιαστικά καταργείται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =