αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άντε έχεις και σπίτι»: Ο συνιδρυτής του Skroutz μίλησε για την 4ημερη εργασία και το πως οι εργαζόμενοι του δουλεύουν χωρίς να χτυπούν κάρτα

«Άντε έχεις και σπίτι»: Ο συνιδρυτής του Skroutz μίλησε για την 4ημερη εργασία και το πως οι εργαζόμενοι του δουλεύουν χωρίς να χτυπούν κάρτα

Πριν μερικές ημέρες γράφαμε εδώ στο It’s Possible για την 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα που εφαρμόζει φέτος το καλοκαίρι το Skroutz. Για δεύτερη χρονιά. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω Facebook.

«Η δημιουργικότητα και η ποιοτική δουλειά προκύπτουν από ξεκούραστα μυαλά και χαρούμενους ανθρώπους», σημείωσε ο συνιδρυτής του Skroutz, Γιώργος Χατζηγεωργίου, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο συνιδρυτής της εταιρίας, Γιώργος Χατζηγεωργίου, μίλησε στην Καθημερινή, και εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση, ενώ περιέγραψε γενικότερα το πως είναι να δουλεύεις στο Skroutz… χωρίς να χτυπάς κάρτα. Ο ίδιος πιστεύει βαθιά ότι όποιος κάνει δημιουργική δουλειά πρέπει να έχει ελεύθερο χρόνο να σκέφτεται. «Το ξέρω από τον εαυτό μου. Οταν πηγαίναμε σε συνέδρια και είχαμε ελεύθερο χρόνο για συζητήσεις, έβγαιναν πολύ ωραία πράγματα. Εγώ τα ονομάζω free brain cycles, πρέπει να έχεις χρόνο να επεξεργαστείς τα προβλήματα χωρίς να είσαι πάνω στο πρόβλημα. Ως γνωστόν, οι καλύτερες ιδέες σού έρχονται στο μπάνιο».

Γενικά, οι τρεις συνιδρυτές της Skroutz (οι άλλοι δύο είναι οι Γ. Αυγουστίδης και Β. Δήμος) είναι της άποψης ότι δεν είναι οι πολλές ώρες δουλειάς που φέρνουν την επιτυχία. «Στην εταιρεία δεν χτυπάει κανείς κάρτα ούτε καταγράφεται κάπου το ωράριο. Η ώρα προσέλευσης είναι ευέλικτη, μέχρι τις 10.30 έρχεται ο κόσμος, και από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 6.30 μ.μ. έχουμε φύγει όλοι. Για πλάκα εμείς (σ.σ. οι συνιδρυτές), αν δούμε κάποιον να κάθεται, τον διώχνουμε, “άντε έχεις και σπίτι”». Παραπάνω κάθονται μόνο όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια από τις δραστηριότητες που παρέχει η εταιρεία καθημερινά, από μαθήματα χορού και μαθήματα αγγλικών και τουρκικών μέχρι σκάκι και γυμναστική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =