αρχικηVIRALΆνοιξε το «σχολείο του μέλλοντος». Δεν έχει τάξεις, ούτε εξετάσεις (ΦΩΤΟ)

Άνοιξε το «σχολείο του μέλλοντος». Δεν έχει τάξεις, ούτε εξετάσεις (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει εδώ στο It’s Possible για το «σχολείο του μέλλοντος», το οποίο θα άνοιγε στην Αυστραλία. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Lindfield Learning Village βρίσκεται στα Βόρεια του Σίδνεϊ και εδώ και λίγες ημέρες έκανε «πρεμιέρα».

Εκεί φιλοξενούνται περίπου 350 μαθητές, και δεν υπάρχουν τάξεις ή εξετάσεις. Πρόκειται για το το πρώτο σχολείο που ακολουθεί το συγκεκριμένο σύστημα στην Αυστραλία και στοίχισε στο δημόσιο περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί.

Στόχος του σχολείου είναι να διδάξει στα παιδιά την αξία των κοινών δραστηριοτήτων και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα «αληθινά προβλήματα του κόσμου και της ζωής». Αυτό σημαίνει πως αντί να παρακολουθούν τα μαθήματα με τον κλασικό, παραδοσιακό τρόπο, το Lindfield Learning Village θα κατευθύνει τα παιδιά προς μία πιο συνεργατική μορφή εκμάθησης.

«Τα παιδιά θα εξετάζονται και θα αξιολογούνται μέσα από ένα τελείως διαφορετικό σύστημα αξιολόγησης στο οποίο θα επιλέγουν ένα θέμα που τα προβληματίζει και τα αφορά και θα το παρουσιάζουν με τον τρόπο που τα ίδια επιθυμούν στον χρόνο κατά τον οποίο θα αισθάνονται ικανά και έτοιμα», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Stephanie McConnell στο ABC.

Aυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι το σχολείο δεν θα έχει τάξεις, αλλά τα μαθήματα θα παραδίδονται σε συγκεκριμένους χώρους που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Tα «Waterholes» είναι κάτι αντίστοιχο των αμφιθεάτρων όπου ένα μάθημα θα μπορεί να γίνει παρουσία πολλών ατόμων, τα «campfires» εκεί όπου ένας καθηγητής θα μπορεί να δουλέψει με ένα περιορισμένο γκρουπ παιδιών και τα «caves» ο χώρος όπου το κάθε παιδί θα μπορεί να συγκεντρώνεται και να μελετάει μόνο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twenty =