αρχικηVIRALΆνοιξε το μπαρ για όσους… μισούν την ανθρωπότητα (ΦΩΤΟ)

Άνοιξε το μπαρ για όσους… μισούν την ανθρωπότητα (ΦΩΤΟ)

Κρυμμένος σε ένα αδιέξοδο σοκάκι της Ταϊπέι, ένας σκελετός κάθεται στο σκαμπό ενός μπαρ, κρατώντας ένα ποτήρι κρασί και ένα τσιγάρο στα άσαρκα χέρια του.

Η μακάβρια γκριμάτσα του φαίνεται να χαμογελά, καθώς γέρνει πάνω στον τοίχο με μία από τις περίφημες ρήσεις του Φρανς Κάφκα: «Υπάρχει άπειρη ελπίδα στο σύμπαν, αλλά όχι για εμάς». Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχει κανείς από το μπαρ “The Misanthrope Society,” (κοινότητα μισανθρώπων), έναν χώρο για όσους αντιπαθούν την ανθρωπότητα και θέλουν να πιουν ή να δειπνήσουν κάνοντας ένα διάλειμμα από τις επαφές τους. Τα ονόματα των κοκτέιλ του, είναι εμπνευσμένα από μαύρο χιούμορ και αποστροφή για τους συνανθρώπους.

Όπως σημειώνει η LIFO, εδώ μπορείτε να πιείτε το “Ghost Island Tea” με ταϊβανέζικη Spring Vodka. Αν παραγγείλετε το κοκτέιλ “Last Words” θα σας ζητήσουν να γράψετε τις τελευταίες λέξεις που σκοπεύετε να ξεστομίσετε στο νεκροκρέβατό σας, και να τις αφήσετε πίσω σας φεύγοντας από το μπαρ, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι θαμώνες, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια στοίβα με «τελευταία λόγια». Εκτός από μαύρο χιούμορ, το μπαρ κυριαρχείται και από το μαύρο χρώμα – σε όλα: μαύροι τοίχοι, μαύρο μενού, μαύρα ακόμα και το φαγητό στα κρύα και ζεστά πιάτα.

«Η κόλαση είναι οι άλλοι», διαβάζει κανείς σε έναν από τους τοίχους που έχει διακοσμηθεί με τα σοφά λόγια του Ζαν Πωλ Σάρτρ, ασορτί με το στιλ του μαγαζιού. «Το αποκαλούμε κοινότητα μισανθρωπιάς», εξηγεί ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος Chen Xiaoguai.

Η ιδέα για την επιχείρηση, ήρθε στον Chen μετά από έναν μήνα σε κλινική ψυχικής υγείας, όπως λέει. Εκεί δέχθηκε την φροντίδα από ψυχολόγους και άλλους ειδικούς υγείας αλλά, μετά την εξαγωγή του, ένιωσε πως το σύστημα σταμάτησε να του παρέχει την απαραίτητη στήριξη. «Το πιο σημαντικό πράγμα στην περίπτωσή μου ήταν το να βγω από την σκοτεινή μου πλευρά, με την βοήθεια φίλων που συνάντησα στο νοσοκομείο», λέει ο Chen που παλιότερα εργαζόταν ως μηχανικός. Από τον Φεβρουάριο του 2019 που άνοιξε το μπαρ, οι άνθρωποι έρχονται εδώ «για να μιλήσουν, να κλάψουν, να αράξουν ή απλώς να διαβάσουν τα βιβλία μου», λέει ο Chen. Αρκετοί είναι και οι τακτικοί θαμώνες που, σε πείσμα του πεσιμιστικού θέματος του μπαρ, έχουν σχηματίσει μια ομάδα αλληλοβοήθειας και συζητούν για τα προβλήματά τους.

https://www.lifo.gr/icache/500/500/1/1606566_mpar_misanthropias_7474.jpg

https://www.lifo.gr/icache/500/281/1/1606552_mpar_anthropotita_1.jpg

https://www.lifo.gr/icache/500/625/1/1606564_mpar_misanthropias.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 2 =