αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: Περιλαμβάνει 23.000 θέσεις απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της οικονομίας

Άνοιξε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: Περιλαμβάνει 23.000 θέσεις απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της οικονομίας

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανέργων ηλικίας 29-64 ετών για την κάλυψη 23.000 θέσεων απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της οικονομίας.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Απασχόληση έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (εμπόριο, logistics, έργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβάλλον-διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τρόφιμα-ποτά, ενέργεια, βιομηχανία και αγροτικός τομέας).

Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος, όπως αναφέρει το CNN Greece.

Επισημαίνεται ότι μετά τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα με τον ίδιο προϋπολογισμό απευθύνεται σε 23.000 άνεργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν αρχικώς.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε τρεις οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες. Όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων και όχι στο 25%.

Εντός των επόμενων ημερών, μέσω του ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρυχθεί και πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30-49 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του για τουλάχιστον 3 μήνες, για απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Ενόψει της προκήρυξης της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης, ο ΟΑΕΔ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συντάξουν το βιογραφικό τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ή να επικαιροποιήσουν, εφόσον απαιτείται, τα στοιχεία του βιογραφικού τους και ειδικότερα τις ειδικότητες και λοιπά επιθυμητά προσόντα πρόσληψης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − one =