αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις Airbnb μισθώσεις- Σε ποιες περιπτώσεις θα πέφτουν πρόστιμα ως 5.000 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις Airbnb μισθώσεις- Σε ποιες περιπτώσεις θα πέφτουν πρόστιμα ως 5.000 ευρώ

Σε λειτουργία βρίσκεται επισήμως από χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη δήλωση των ακινήτων τα οποία εκμισθώνονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα η φοροαποφυγή των περισσότερων ιδιοκτητών. Στη σχετική πλατφόρμα όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να δηλώσουν τις κατοικίες που ενοικιάζουν, σε ποιον τις ενοικιάζουν και για πόσο χρονικό διάστημα. Κάθε ακίνητο θα λαμβάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό, τον οποίο και θα πρέπει να αναγράφει ο ιδιοκτήτης σε κάθε αγγελία που καταχωρίζει στην αντίστοιχη ψηφιακή πλατφόρμα τύπου Airbnb.

Παράλληλα, με την ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, θα ελέγχεται εάν τα ποσά που υποχρεούνται να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες είναι σε συνάφεια με τα ποσά που τους έχουν κατατεθεί. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται αναντιστοιχία θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Η φορολόγηση των σχετικών εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις δεν διαφέρει από τις τυπικές μισθώσεις μακροχρόνιας διάρκειας, καθώς ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και με συντελεστή 35% για τα εισοδήματα από 12.001 μέχρι 35.000 ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + eleven =