αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ- Πρώτα κάνουν αίτηση οι εργοδότες

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ- Πρώτα κάνουν αίτηση οι εργοδότες

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης τέθηκε σε λειτουργία  η πλατφόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για την υποβολή της αίτησης των 800 ευρώ. Σε αυτή θα πρέπει να μπουν πρώτα οι εργοδότες. Πρέπει δηλαδή να κάνουν αίτηση οι επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται και τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν εδώ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31 Μαρτίου. Οι υπόλοιποι που πλήττονται βάσει ΚΑΔ θα μπορούν να υποβάλλουν μέχρι 20 Απριλίου.

Μέσω πλατφόρμας της Εργάνης θα «υλοποιηθεί» και η μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης.

Από την 1η Απριλίου θα δοθεί η δυνατότητα να κάνουν ηλεκτρονική καταγραφή όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας (supportemployees.yeka.gr).

Oι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την διαδικασία αυτή καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης μέχρι και 10 έτη.

Το χτεσινοβραδινό tweet του Γιάννη Βρούτση:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =