αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή- Πως μπορείς να πάρεις πάνω από 2.000 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή- Πως μπορείς να πάρεις πάνω από 2.000 ευρώ

Πριν λίγες ώρες  άνοιξε η πλατφόρμα για την αποδοχή του 1  δισ. ευρώ της Eπιστρεπτέας Προκαταβολής. Έως τις 15 Μαΐου θα μπορούν οι 136.000 επιχειρηματίες που έκαναν αίτηση τον Απρίλιο να μπουν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ και να δουν αν ανήκουν στην ομάδα των 90.000 που πληρούν τα κριτήρια και να αποδεχτούν το ποσό που τους αναλογεί και ξεκινά από τις 2.000 ευρώ.

Την προαναγγελία είχε κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η εφαρμογή να ανοίξει νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τα ποσά θα αρχίζουν να πιστώνονται από αύριο Τρίτη σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, ενώ οι αιτήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει (ξεπερνούσαν τις 400 οι αποδοχές το πρωί της Δευτέρας) θα συνεχίζονται έως τις 15/5. 

Ουσιαστικά όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ αυτό που ζητείται είναι να γίνει ένα “κλικ” από τον ενδιαφερόμενο του οποίου η πρόταση εγκρίθηκε για να αποδεχθεί την κρατική αυτή εγγύηση και τους όρους που τη διέπουν. Συνδέεται με τις αιτήσεις που έγιναν τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ένας νέος 2ος γύρος αιτήσεων για ακόμα ένα 1 δισ. ευρώ.

Οδηγίες από την ΑΑΔΕ

Αναλυτικά η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει οδηγίες αναφορικά με τη δεύτερη αυτή κίνηση που συνδέεται με τον 1ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Αναφέρει ότι  Η είσοδος διενεργείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.  Η αίτηση για την υπαγωγή αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 15/5/2020.

Για την είσοδο ο ενδιαφερόμενος επιλέγει “Επιστρεπτέα Προκαταβολή (2) Αίτηση Χορήγησης”. Η εφαρμογή ελέγχει τη δυνατότητα ή μη της υποβολής και ενημερώνει με σχετικά μηνύματα, παρέχοντας στον χρήστη τη δυνατότητα ενημέρωσης για την επιθυμία του να υποβάλει ένσταση, όταν θα λάβει εξατομικευμένο μήνυμα σχετικά με τους λόγους απόρριψης της αίτησής του στη θυρίδα του στο myTAXISnet.

Είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία μητρώου της επιχείρησης, όπως αυτά τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε. Πρέπει να “κλικαριστεί” το πεδίο της πιστοποίησης ακρίβειας των δηλούμενων στοιχείων. Είναι προσυμπληρωμένα στοιχεία της επιχείρησης, καθώς και το δικαιούμενο ποσό με βάση τον αλγόριθμο. Κατά τη διάρκεια των βημάτων συμπλήρωσης, ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη, η εφαρμογή ελέγχει τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης και ενημερώνει τον χρήστη. Σε περίπτωση μη πλήρωσης κάποιου κριτηρίου, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εμφανίζεται προσυμπληρωμένο το “Μέγιστο ποσό ενίσχυσης” και το “Ποσό ενίσχυσης που αιτείται να λάβει η επιχείρηση” στο οποίο δηλώνεται από τον αιτούντα το ποσό.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =