αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξαν όλα στο Ισραήλ: Πολίτες γέμισαν τις καφετέριες και τα μπαρ, χωρίς μάσκες και περιοριστικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνοιξαν όλα στο Ισραήλ: Πολίτες γέμισαν τις καφετέριες και τα μπαρ, χωρίς μάσκες και περιοριστικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την μετά-κορονοϊού εποχή βιώνουν οι πολίτες του Ισραήλ οι οποίοι φαίνεται να άφησαν πίσω τους την πανδημία επιστρέφοντας στην κανονικότητα την οποία και ο υπόλοιπος κόσμος προσμένει τόσο καιρό.

Βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κάτοικους του Τελ Αβίβ να χορεύουν σε χώρους εστίασης, να μαζεύονται σε μεγάλες παρέες και να συνεχίζουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός, ενώ την ίδια ώρα χώρες της Ευρώπης, αλλά και υπερδυνάμεις όπως η Αμερική και η Ρωσία παλεύουν για να καταστείλουν τον «αόρατο» εχθρό.

Όπως σχολιάζει το Sigmalive.gr, το Ισραήλ έδωσε έμφαση στο εμβολιαστικό του πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες αισιοδοξίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google, μέχρι τώρα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πλήρως 4,36 εκατομμύρια πολίτες, φτάνοντας στο 48,19% του πληθυσμού του.

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για την στρατηγική του Ισραήλ. Μια χώρα που αποφάσισε να ανοίξει σταδιακά όλες τις δραστηριότητες, λανσάροντας παράλληλα το Green Pass («Πράσινο Πάσο»). Ένα πιστοποιητικό που μπορούν να πάρουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία, και με αυτό έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους ελεύθερα, όπως γυμναστήρια, θέατρα ή χώρους συναυλιών.

Για τους υπόλοιπους, ανάμεσά τους και τα παιδιά κάτω των 16 ετών που δεν εμβολιάζονται για τον κορονοϊό, πολλές από τις δραστηριότητες που ήταν κλειστές θα παραμείνουν έτσι, αν και κάποιες θα είναι διαθέσιμες αν διαθέτεις αρνητικό τεστ κορονοϊού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 14 =