αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξαν οι αιτήσεις: Το Ίδρυμα Μποδοσάκη δίνει 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα

Άνοιξαν οι αιτήσεις: Το Ίδρυμα Μποδοσάκη δίνει 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, στηρίζει νέες και νέους με όραμα και διάθεση για εξέλιξη, στην επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της επιλογής τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Μποδοσάκη απονέμει περίπου 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.bodossaki.gr. Για την επιλογή των νέων υποτρόφων το Ίδρυμα διαχρονικά σταθμίζει τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και την προσωπικότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με την οικονομική τους δυνατότητα, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2021.

Οι υποτροφίες αφορούν το κόστος των διδάκτρων του πανεπιστημίου και το κόστος διαβίωσης, για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιον από τους ακόλουθους 11 επιστημονικούς κλάδους:

 1. Βιολογία
 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων
 3. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
 4. Περιβαλλοντικών Επιστημών
 5. Γεωπονίας
 6. Μαθηματικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Στατιστικής, Φυσικής, Χημείας, Φαρμακευτικής
 7. Ιατρικής
 8. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας & Πολεοδομίας
 9. Πολιτικών Μηχανικών
 10. Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών
 11. Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμης Υλικών

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη των υποτροφιών ορίζονται αναλυτικά στην Ανακοίνωση του 49ου Προγράμματος Υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν, για τη διευκόλυνσή τους, στο σχετικό υποστηρικτικό υλικό, που περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις και πρότυπα συστατικής επιστολής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =