αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοιξαν θέσεις πρακτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μισθό 1.220 ευρώ τον μήνα- Που να κάνεις αίτηση

Άνοιξαν θέσεις πρακτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μισθό 1.220 ευρώ τον μήνα- Που να κάνεις αίτηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει δύο πεντάμηνες περιόδους ενδοϋπηρεσιακής πρακτικής άσκησης για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίων, που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας και τις εργασίες της Επιτροπής και να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα σε μία από τις υπηρεσίες της Επιτροπής.

Όσοι επιλεγούν, θα πρέπει να μεταβούν σε κάποια από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Βέλγιο, Ιρλανδία ή Λουξεμβούργο. Και θα λαμβάνουν μισθό στα 1.220 ευρώ τον μήνα.

Τα καθήκοντα που ανατίθενται στους διοικητικούς ασκούμενους αντιστοιχούν περίπου στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν οι μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι στην αρχή της σταδιοδρομίας τους στην Επιτροπή, όπως, συλλογή πληροφοριών και τεκμηρίωση, οργάνωση ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημόσιες  ακροάσεις και συνεδριάσεις, προετοιμασία εκθέσεων και απάντηση σε επερωτήσεις, συμμετοχή σε συνεδριάσεις ομάδων, αρχειοθέτηση, γλωσσική επεξεργασία κειμένων, κ.λπ. Ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση στη γραπτή μετάφραση (αποκλειστικά στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης).

Οι ασκούμενοι απασχολούνται σε μεταφραστική μονάδα με μεταφραστές της ίδιας μητρικής γλώσσας. Εκτελούν την ίδια εργασία με τους μόνιμους υπαλλήλους, δηλαδή μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα από τουλάχιστον δύο άλλες κοινοτικές γλώσσες. Η εργασία τους αναθεωρείται από πεπειραμένο ανώτερο προσωπικό. Ορισμένοι ασκούμενοι τοποθετούνται σε μονάδα υποστήριξης εντός της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να: έχουν συμπληρώσει τον 1ο κύκλο των σπουδών τους, μην έχουν διανύσει περίοδο πρακτικής άσκησης σε άλλο θεσμό της Ε. Ένωσης, έχουν ικανοποιητική γνώση της Αγγλικής ή Γερμανικής ή Γαλλικής γλώσσας.

Πέρα από τον μισθό, προσφέρεται κάλυψη για ταξιδιωτικά έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη. Για να είναι έγκυρη η αίτησή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης και να το στείλετε και ταχυδρομικώς πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Διάρκεια: 5 μήνες.

Προθεσμία: 29 Ιανουαρίου 2021

Πότε ξεκινούν οι πρακτικές: 1 Μαρτίου και 1 Οκτωβρίου

Αιτήσεις εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =