αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνοδος για τα λειτουργικά κέρδη της Lamda Development- Πως πήγαν τα malls

Άνοδος για τα λειτουργικά κέρδη της Lamda Development- Πως πήγαν τα malls

Συνεχίζοντας το ρεκόρ κερδοφορίας του 2016 και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda Development, (EBITDA), κινήθηκε ανοδικά και αυτό το εξάμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 2,3% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2016 και ανήλθε στα €22 εκατ.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε €18, 6 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 3,9% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2016, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν στη λειτουργική κερδοφορία Α’ εξαμήνου 2017 του Ομίλου κατά €0,8 εκατ. όσο και το Α ‘εξάμηνο του 2016.

Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων ανήλθε στα €18,6 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,9% αποτυπώνοντας την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών μας κέντρων. Σε ενοποιημένο επίπεδο υπήρχαν ζημιές €10,9 εκατ. έναντι κερδών €1,5 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2016, που οφείλονται σε διαφορές αποτίμησης οικοπέδων καθώς σε έκτακτο αυξημένο φόρο εισοδήματος.

Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων (Net Asset Value, NAV) ανήλθε σε €391,1 εκατ. Σημειώνεται ότι το NAV με την απόκτηση του επιπλέον 50% της LAMDA OLYMPIA VILLAGE που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2017 ανέρχεται σε 413,1 εκατ. (€5,18 ανά μετοχή).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Κατά το Α’ εξάμηνο 2017 ο συνδυασμός της παρατεταμένης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, των ακραίων καιρικών συνθηκών με τις παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς το Α’ τρίμηνο του 2017, καθώς και η αποχώρηση από τα Εμπορικά μας Κέντρα ενός σημαντικού εμπόρου λιανικής με πολλαπλό αριθμό καταστημάτων επηρέασε παροδικά τους βασικούς εμπορικούς δείκτες.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 4,4% σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο 2016 ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μείωση της τάξεως του 2,6%. Σημειωτέον ότι, τον Ιούλιο υπήρξε αναστροφή της τάσης αυτής σημειώνοντας 2,1% αύξηση και 7% αύξηση αντίστοιχα. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων της εταιρίας προσεγγίζει το 98% με έντονο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων σε σύγκριση με την λοιπή αγορά λιανικής συνεχώς επιβεβαιώνεται από τη προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό, επισημαίνει η εταιρία, τονίζοντας ότι «οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, συνεχίζουν να τυγχάνουν αδιάληπτης υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας».

Η λειτουργική κερδοφορία του “The Mall Athens” ανήλθε στα €13,7 εκατ. σημειώνοντας άνοδο κατά 3%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε μείωση κατά 4,3% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε μείωση κατά 2,1% για τους λόγους πού αναφέρονται παραπάνω.

Εις ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε €8,0 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,3%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε καθοδικά κατά 6,1% για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε άνοδο κατά 1,2%.

Η λειτουργική κερδοφορία του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €7,2 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,3%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση κατά 3%. Επίσης, σημειώθηκε μείωση του αριθμού των επισκεπτών κατά 5%, ενώ το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης, με ποσοστό 99%. Κύρια αιτία παροδικής επιδείνωσης των βασικών εμπορικών δεικτών του εμπορικού κέντρου αποτέλεσαν οι καιρικές συνθήκες το Α’ τρίμηνο του έτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 14 =