αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆνθρωπος στο Πακιστάν καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» posts στο Facebook

Άνθρωπος στο Πακιστάν καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» posts στο Facebook

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι ανέβασε «βλάσφημο» υλικό στο Facebook καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το BBC, o Ταϊμούρ Ράζα καταδικάστηκε για τη δημοσίευση σχολίων για τον Μωάμεθ, των συζύγων και των συντρόφων του στο κοινωνικό δίκτυο. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση είπε πως πιστεύει ότι είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται θανατική ποινή σε υπόθεση που σχετίζεται με τα social media.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους, ενώ το Facebook δεν έχει προβεί ακόμα σε σχόλια- αν και τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει πως θα έστελνε ομάδα στο Πακιστάν για να ασχοληθεί με τους προβληματισμούς της κυβέρνησης της χώρας για την παρουσία «βλάσφημου» υλικού στο κοινωνικό δίκτυο (παράλληλα είχε προσθέσει πως εξακολουθεί να επιθυμεί την προστασία της ιδιωτικότητας και των δικαιωμάτων τωνμελών του).

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, έχει χαρακτηρίσει τη βλασφημία «ασυγχώρητο αδίκημα».

Με την υπόθεση ασχολήθηκε αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στο Μπαχαβαλπούρ- πόλη σε απόσταση 498 χλμ από την πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ. Ο συνήγορος υπεράσπιστης είπε πως ο 30χρονος είχε εμπλακεί σε συζήτηση για το Ισλάμ στο κοινωνικό δίκτυο, με κάποιον που αποδείχτηκε ότι ήταν στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ο εισαγγελέας είπε πως ο κατηγορούμενος συνελήφθη αφού προέβη σε αναπαραγωγή ρητορικής μίσους και βλάσφημου υλικού από το τηλέφωνό του σε στάση λεωφορείου, πράξη μετά την οποία η συσκευή του κατασχέθηκε και αναλύθηκε.

Ο Ράζα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση και μετά, αν χρειαστεί, να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + eleven =