αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆμεσα η εξόφληση για το 50% των χρεών στους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Άμεσα η εξόφληση για το 50% των χρεών στους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Τη δέσμευση ότι θα εξοφληθεί το 50% των απαιτήσεων των προμηθευτών αμέσως μόλις εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης και ολοκληρωθεί η συναλλαγή προβλέπει το σχέδιο διάσωσης.

Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική επιστολή προς τους προμηθευτές για τις βασικές αρχές του σχεδίου διάσωσης, η νέα εταιρεία, στην οποία θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, θα καταβάλει άμεσα μετά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την ολοκλήρωση της συναλλαγής «τα μεταφερόμενα υπόλοιπα των προμηθευτών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών».

Η αποπληρωμή θα αφορά στο 50% των απαιτήσεων, με βάση τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης. Για την εξόφλησή τους θα χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρει η ενημερωτική επιστολή, το νέο ομολογιακό δάνειο, ύψους 362 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης.

Μετά την υπογραφή του MoU μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και την υπογραφή συμφωνίας ενδιάμεσης χρηματοδότησης, το επόμενο βήμα είναι η παροχή συναίνεσης από τουλάχιστον το 60% των πιστωτών επί της συμφωνίας εξυγίανσης ώστε να κατατεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο αρμόδιο δικαστήριο για έγκριση.

Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, aπαραίτητη προϋπόθεση είναι στο 60% να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον το 40% των ενέγγυων πιστωτών (οι τράπεζες στην προκειμένη περίπτωση). Η έγκριση από το δικαστήριο αναμένεται να δοθεί με βάσει το χρονοδιάγραμμα πριν τις 14 Οκτωβρίου.

Οι προμηθευτές καλούνται να δηλώσουν ως τις 26 Σεπτεμβρίου στην PriceWaterhouseCoopers τις κατ’ αρχήν προθέσεις τους για παροχή ή όχι συναίνεσης επί των βασικών αρχών της συμφωνίας εξυγίανσης.

Όσοι συναινέσουν επί της αρχής θα ενημερωθούν αναλυτικά για την τελική μορφή της συμφωνίας η οποία αναμένεται να υπογραφεί στο διάστημα μεταξύ 26 με 28 Σεπτεμβρίου και θα κληθούν σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο για την υπογραφή της ώστε να είναι εν συνεχεία δυνατή η υποβολή της στο αρμόδιο δικαστήριο ως την 30η Σεπτεμβρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 11 =