αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλμα πωλήσεων 35% για τα Zara στην Ελλάδα- Που θα ανοίξει κατάστημα γίγας 6.000 τ.μ.

Άλμα πωλήσεων 35% για τα Zara στην Ελλάδα- Που θα ανοίξει κατάστημα γίγας 6.000 τ.μ.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα Zara και τα άλλα brand του ομίλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε η ΙΤΧ Ελλάς, θυγατρική του Ομίλου Inditex, υπό την ομπρέλα της οποία πλέον έχουν συγκεντρωθεί όλα τα brands του Ομίλου, κατάφερε να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων σχεδόν 35%, φθάνοντας μια ανάσα απ’ τα 615 εκατ. ευρώ, από 457,4 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν.

Βέβαια τα EBITDA μειώθηκαν στα 75,59 εκατ. ευρώ από 80,4 εκατ. ευρώ και το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκε σε 29,6 εκατ. ευρώ από 31,3 εκατ. ευρώ το 2022. Τα καθαρά κέρδη στα 21,021 εκατ. ευρώ από 21,110 εκατ. ευρώ.

Η ΙΤΧ Ελλάδος ΑΕ, υπό την ομπρέλα της οποίας έχουν τεθεί όλα τα σήματα του Ομίλου (Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti κοκ) προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 14,1 εκατ. ευρώ τόσο στα μισθωμένα όσο και στα ιδιόκτητα καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις η εταιρεία «φιλοδοξεί να δημιουργήσει ευχάριστους και προσβάσιμους χώρους στους οποίους η τελευταία λέξη της τεχνολογίας επιτρέπει τη συνεχή αλληλεπίδραση με την επωνυμία από οποιαδήποτε συσκευή».

Έρχεται το κατάστημα γίγας

Η είδηση βγήκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Απρίλιο: Ο Όμιλος των Zara «αποβιβάζεται» στον Πύργο Πειραιά. Ο Πύργος πρόκειται να υποδεχτεί ως anchor tenant (μισθωτή «άγκυρα») την INDITEX, έναν από τους κορυφαίους ομίλους μόδας στον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι πύλες του καταστήματος αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές του 2024. Ο Όμιλος, στην ομπρέλα του οποίου περιλαμβάνονται επίσης τα εμπορικά σήματα Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka, θα αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara του κόσμου, συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ. Για χρήση Zara και Zara Home.

Το νέο κατάστημα θα αντικαταστήσει τα δύο υφιστάμενα καταστήματα συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία αυτή τη στιγμή λειτουργούν στον Πειραιά.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Πύργος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει έναν από τους κολοσσούς διανομής μόδας της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η νέα αυτή άφιξη στον πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ουρανοξύστη της χώρας θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον Πειραιά ενισχύοντας την αγοραστική κίνηση της περιοχής και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση», έχει πει ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Το κατάστημα που θα ανοίξει εκεί, θα είναι φυσικά το μεγαλύτερο της αλυσίδας στην Ελλάδα. Και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο όπως είπαμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =