αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆλμα άνω του 5% για το Bitcoin

Άλμα άνω του 5% για το Bitcoin

Στα 31.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» το bitcoin καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδό του σε δύο εβδομάδες. Ώθηση στο κρυπτονόμισμα έδωσε η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Κίνα, γεγονός που ενθάρρυνε τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου.

Το bitcoin μπορεί να έχει κάνει θεαματική βουτιά το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα ιστορικά του ρεκόρ, όμως εν μέσω της παγκόσμιας χρηματιστηριακής διόρθωσης κερδίζει μερίδιο αγοράς και ανακτά την κυριαρχία του στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τα στοιχεία της CoinGecko που επικαλείται το Bloomberg δείχνουν ότι το μερίδιο του bitcoin στη συνολική αγορά crypto έχει
ανέβει στο 44% – επίπεδο που είναι και το υψηλότερο από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα κρυπτονομίσματα είχαν εκτοξευτεί σε ρεκόρ όλων των εποχών.

Ειδικότερα, το bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 5,8% στα 30.858,53 δολάρια το πρωί της Δευτέρας. Το ether και τα μικρότερα tokens, όπως το Avalanche, το οποίο κατακρημνίστηκε την περασμένη εβδομάδα παρόλο που το bitcoin διατηρήθηκε σχετικά σταθερό, επίσης σημείωσαν κέρδη.

Τα κρυπτονομίσματα επανήλθαν στην κατεύθυνση των χρηματιστηριακών δεικτών μετά την πτώση την Παρασκευή. Αυτό πυροδότησε ανησυχίες ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να ξεφορτώνονται ντάμπινγκ τα ψηφιακά tokens ακόμη και εν μέσω αναζωπύρωσης της ζήτησης για άλλα στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν ρίσκο.

Το ether σημείωσε άνοδο έως και 6,6% τη Δευτέρα, ενώ το Avalanche και το Solana σημείωσαν άνοδο 9% και 6%, αντίστοιχα. Το Luna, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το TerraUSD, έπεσε 1,2% σύμφωνα με το CoinGecko.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =