αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο: Ένα καταναλωτής έκανε καταγγελία για τον Βασιλόπουλο, και ήρθε το πρόστιμο

Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο: Ένα καταναλωτής έκανε καταγγελία για τον Βασιλόπουλο, και ήρθε το πρόστιμο

Σε αρκετούς από εμάς έχει συμβεί να δούμε άλλη τιμή στο ράφι του σούπερ μάρκετ και άλλη να κληθούμε να πληρώσουμε στο ταμείο.

Σχεδόν όμως κανείς από εμάς, δεν αποφασίζει να δώσει έκταση, κάνοντας καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Την αντίθετη ακριβώς απόφαση έλαβε καταναλωτής, ο οποίος, επισκεπτόμενος σπριν λίγες μέρες σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο Περιγιάλι Καβάλας, αντίκρισε στην απόδειξη την αρχική τιμή του προϊόντος που αγόρασε, παρότι στη σχετική πινακίδα αναγραφόταν μειωμένη τιμή, λόγω προσφοράς.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων είχε αγοράσει μπάρα δημητριακών, που ήταν σε προσφορά -35%, με αρχική τιμή 1,86 ευρώ και τελική 1,21 ευρώ. Στο ταμείο, ωστόσο, χρεώθηκε με βάση την αρχική τιμή, 1,86 ευρώ.

Ακολούθως προέβη σε έγγραφη και επώνυμη καταγγελία στον «Συνήγορο του Καταναλωτή», ενώ προσκόμισε έγγραφα, φωτογραφία του προϊόντος στο ράφι και την απόδειξη που παρέλαβε από το ταμείο, για να βεβαιώσει το αληθές της ύπαρξης παράβασης.

Η καταγγελία διαβιβάστηκε στο Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Καβάλας και κλιμάκιο ελεγκτών επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ. Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι και πάλι το επίμαχο προϊόν βρισκόταν σε προσφορά – αυτή τη φορά με ποσοστό – 25% – με αρχική τιμή 1,86 ευρώ και τελική τιμή 1,40 ευρώ επί της πινακίδας προσφοράς, αντί 1,39 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση τους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών), για κάθε προϊόν που πωλείται σε κατάστημα λιανικής πώλησης, απαγορεύεται να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιοδήποτε τρόπο και οπουδήποτε εντός του καταστήματος διαφορετικές τιμές πώλησης.

Με βάση τα παραπάνω, οι ελεγκτές βεβαίωσαν την παράβαση του άρθρου 2, παράγραφος 9 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ., που αντιστοιχεί σε επιβολή προστίμου, ύψους 1.000 ευρώ, στην επιχείρηση που παρανόμησε.

Πηγή: www.inkomotini.news

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + sixteen =