αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλλη ερμηνεία από τη ΘΕΣγάλα: «Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη μας…»

Άλλη ερμηνεία από τη ΘΕΣγάλα: «Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη μας…»

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες όλοι να μιλούν για το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγείται η ΘΕΣγάλα, ωστόσο η εταιρία με ανακοίνωση της δίνει μια διαφορετική ερμηνεία στις τελευταίες εξελίξεις. Και μάλιστα τονίζεται ότι γίνονται πλάνα για ανάπτυξη.

Τι λέει η εταιρία: ο Συνεταιρισμός την Παρασκευή 25/01/2019, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησε στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007. «Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο -χωρίς ασφυκτικές πιέσεις- να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας» αναφέρεται.

Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, όπως αναφέρεται, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη. «Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης» τονίζεται.

Πηγές της διοίκησης έλεγαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο Συνεταιρισμός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε «κούρεμα» οφειλών αλλά αντιθέτως γίνεται δυνατή, μετά από την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων βέβαια, η απόσχιση κλάδου από τον Συνεταιρισμό και ως εκ τούτου η ευκολότερη είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την προαναφερόμενη διαδικασία χωρίς την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007.

«Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι τους, είναι πρώτιστο μέλημα. Είναι ζήτημα αρχών για εμάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που μας συντροφεύουν με την αγάπη τους και τη συνεχή εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας, υπογραμμίζοντας την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε τιμές προσιτές, όπως και τη συνέχεια της πορείας μας προς νέες καινοτομίες. Το ΘΕΣγάλα είναι βέβαιο ότι θα δικαιώσει τη νέα τάση στην οικονομία του “συνεταιρίζεσθαι” που σηματοδότησε με την ίδρυσή του. Για εμάς το «συν» δεν εκφράζει μόνο τον χαρακτήρα του Συνεταιρισμού, είναι το “συν” που μας συνδέει με την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =