αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλλες 8 κινεζικές εταιρείες μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ. Και ένας κολοσσός ανάμεσα τους

Άλλες 8 κινεζικές εταιρείες μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ. Και ένας κολοσσός ανάμεσα τους

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόκειται να θέσει άλλες οκτώ κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας κατασκευής εμπορικών drone, DJI, σε επενδυτική «μαύρη λίστα» για φερόμενη εμπλοκή τους στην παρακολούθηση της μειονότητας των Ουιγούρων Μουσουλμάνων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η DJΙ και οι Megvii, Dawning Information Industry, CloudWalk Technology, Xiamen Meiya Pico, Yitu Technology, Leon Technology και NetPosa Technologies θα μπουν στην «μαύρη λίστα» των «εταιρειών του κινεζικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος» την Πέμπτη, σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δυο πηγές που έχουν ενημερωθεί για την απόφαση.

Οι εταιρείες αυτές βρίσκονται ήδη στην «λίστα εισαγωγής» του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν τεχνολογία ή προϊόντα από την Αμερική προς τους κινεζικούς ομίλους χωρίς να υπάρχει σχετική κρατική άδεια.

Σημειώνεται οι Αμερικάνοι επενδυτές απαγορεύεται να πάρουν μερίδιο στους 60 κινεζικούς ομίλους που ήδη βρίσκονται στη «μαύρη λίστα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 8 =