αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆλλα κόλπα: Χριστιανοί ζητούν να μπει και ο σταυρός στα emoji του FB, μετά από αυτό για το Gay Pride

Άλλα κόλπα: Χριστιανοί ζητούν να μπει και ο σταυρός στα emoji του FB, μετά από αυτό για το Gay Pride

Αν περιμένετε από το Facebook να προσθέσει στα κουμπιά των αντιδράσεων κάτω από κάθε ανάρτηση/σχόλιο το σύμβολο του χριστιανικού σταυρού, μάλλον περιμένετε άσκοπα.

Μέσα στον Ιούνιο, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε ένα νέο reaction emoji δίπλα στα υπόλοιπα 6, την rainbow flag, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να εκφράζεται μέσω αυτού στις αναρτήσεις των φίλων τους. Όταν το εν λόγω emoji παρουσιάστηκε στις 9 Ιουνίου, οι υπεύθυνοι του Facebook είπαν πως δημιούργησαν αυτό το κουμπί αντίδρασης για να «τιμήσουν την αγάπη και τη διαφορετικότητα», επικυρώνοντας ταυτόχρονα τη θέση της εταιρείας ως «μια πλατφόρμα που υποστηρίζει όλες τις κοινότητες». Για πολλούς μάλιστα, η προσθήκη της rainbow flag ερμηνεύτηκε και ως ένας φόρος τιμής για τον δημιουργό της, Gilbert Baker, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο.

Παρόλα αυτά, η κίνηση του Facebook έκανε έξω φρενών ορισμένους συντηρητικούς Χριστιανούς. Στις 24 Ιουνίου, ο χρήστης του Facebook, Hikmat Hanna, ανέβασε μια φωτογραφία ζητώντας από το κοινωνικό δίκτυο να δημιουργήσει ένα emoji σταυρού, το οποίο θα προστεθεί με τη σειρά του στις αντιδράσεις. Την επόμενη ημέρα, η ανάρτηση του Hanna τράβηξε την προσοχή του Ευαγγελιστή Joshua Feuerstein από την Αριζόνα, ο οποίος μοιράστηκε την εικόνα με τους πάνω από δύο εκατομμύρια ακολούθους του.

Posted by Joshua Feuerstein on Sonntag, 25. Juni 2017

Μέχρι σήμερα, η ανάρτηση του Feuerstein έχει συγκεντρώσει πάνω από 27.000 like και 9.200 share. «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τη φύση. Δεν γίνεται ο Θεός να δημιούργησε ανθρώπους του ίδιου φύλου για να ερωτευτούν μεταξύ τους. Απλά δεν γίνεται», σχολίασε κάποιος κάτω από την ανάρτηση, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο κόσμος πήρε ένα σύμβολο όπως το ουράνιο τόξο, που αντιπροσωπεύει την ομορφιά και τις ειρηνικές πράξεις και το μετέτρεψε σε ένα καταστροφικό, αμαρτωλό σύμβολο».

Άλλοι, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη. «Ίσως, ως Χριστιανοί, θα έπρεπε να ανησυχούμε περισσότερο για τις δικές μας αμαρτίες και να μαθαίνουμε το λόγο του Κυρίου μας, πριν αρχίσουμε να κρίνουμε τους άλλους ή να μας απασχολεί το ποιες αντιδράσεις είναι διαθέσιμες στο Facebook. Απλά μια σκέψη κάνω», έγραψε, με ειρωνικό προφανώς ύφος, ένας σχολιαστής.

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το θέμα, στέλνοντας την απάντησή του στον Feuerstein και τους οπαδούς του μέσω ενός mail στη HuffPost US την Πέμπτη: «Αυτή η αντίδραση δεν είναι διαθέσιμη στο Facebook και δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε».

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =