αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΆλλα κόλπα στη Βρετανία: Επαυξημένη Πραγματικότητα σε καθοδηγεί μέσα σε αεροδρόμιο

Άλλα κόλπα στη Βρετανία: Επαυξημένη Πραγματικότητα σε καθοδηγεί μέσα σε αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο Gatwick στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση επιβατών στη χώρα. Εγκατέστησε λοιπόν 2.000 Bluetooth πομπούς για να υποστηρίξουν την πλοήγηση των επισκεπτών μέσα στους χώρους του αεροδρομίου μέσω επαυξημένης πραγματικότητας, μιας και το GPS δε μπορεί να λειτουργήσει σε κλειστούς χώρους.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα του άρθρου, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει κατευθύνσεις και να τις ακολουθεί μέσω της κάμερας του smartphone του, ενώ είναι και εξαιρετικά αξιόπιστο με ακρίβεια 3 μέτρων. Οι Bluetooth πομποί εξυπηρετούν και ως υπενθυμίσεις στους επιβάτες, για παράδειγμα ειδοποιώντας τους να προχωρήσουν προς την πύλη τους σε συνάρτηση με την απόσταση από αυτή, όπως διαβάζουμε στο Unboxholics.com.

Το αεροδρόμιο ισχυρίζεται πως δεν κρατούνται προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο ανώνυμες “γενικές πληροφορίες” σχετικά με την πυκνότητα των επιβατών σε διαφορετικές ζώνες. Έτσι οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα μπορέσουν να προσαρμοστούν και να αποδίδουν καλύτερα, βελτιώνοντας την κίνηση των επιβατών και μειώνοντας τις ουρές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =