αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλλα κόλπα… από την Dell: Οι υπάλληλοι σε τηλεργασία δεν θα παίρνουν προαγωγή

Άλλα κόλπα… από την Dell: Οι υπάλληλοι σε τηλεργασία δεν θα παίρνουν προαγωγή

Από τον Μάιο, οι εργαζόμενοι της Dell που δουλεύουν εξ αποστάσεως δεν θα είναι πλέον επιλέξιμοι για προαγωγή. Όπως μεταδίδει το Business Insider, η ανακοίνωση της Dell αποτελεί σημαντική αλλαγή πολιτικής που θα επηρεάσει το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό της. Η αλλαγή στάσης της εταιρείας σηματοδοτεί μια διαφοροποίηση από την προηγούμενη στάση της όσον αφορά την εργασία εξ αποστάσεως, αφού ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Dell, Μάικλ Ντελ, ήταν παλαιότερα υπέρμαχος.

«Στην Dell, δεν βρήκαμε ουσιαστικές διαφορές για τα μέλη της ομάδας που εργάζονταν εξ αποστάσεως ή στο γραφείο, ακόμη και πριν η πανδημία αναγκάσει τους πάντες να πάνε στο σπίτι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι εργαζόμενοι θα κατατάσσονται σε μία από τις δύο κατηγορίες απομακρυσμένου τύπου:

  • Αμιγώς απομακρυσμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εξετάζονται πλέον για ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης
  • Υβριδικοί, σύμφωνα με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα

«Αν βασίζεστε στις αναγκαστικές ώρες που περνάτε σε ένα παραδοσιακό γραφείο για να δημιουργήσετε συνεργασία και να παρέχετε την αίσθηση του ανήκειν στον οργανισμό σας, το κάνετε λάθος», ο Μάικλ Ντελ.

Οι εργαζόμενοι, που μίλησαν ανώνυμα στο Business Insider, εξέφρασαν απογοήτευση και ανησυχία για τη νέα πολιτική, φοβούμενοι την εργασιακή ανασφάλεια και τον αντίκτυπο των αυξημένων ωρών γραφείου στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς πολλοί εργαζόμενοι ζουν ώρες μακριά από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της Covid-19, τους είχαν επιτρέψει να προσαρμοστούν σε έναν άλλο τρόπο ζωής, αποδίδοντας πιο αποτελεσματικά.

Υπάρχουν και αυτοί… που δεν θέλουν προαγωγή.

Βεβαίως στη συζήτηση θα πρέπει να βάλουμε και κάτι ακόμα: Πολλοί εργαζόμενοι στην εποχή μας… δεν θέλουν προαγωγή. Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο, οι σημερινοί εργαζόμενοι -και ειδικά οι Millennials και τα άτομα της Gen Z- δεν πορεύονται στην καριέρα τους με τα ίδια κριτήρια που έκαναν παλαιότερες γενιές. Μια νέα τάση έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι νεότεροι εργαζόμενοι συχνά αρνούνται να αναλάβουν τις «σκοτούρες» που συνεπάγεται μια προαγωγή, ακόμη και αν πρόκειται για διευθυντική θέση.

Ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad, της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού στον κόσμο, διαπίστωσε ότι το 39% των εργαζομένων σήμερα δεν επιθυμεί να πάρει προαγωγή και περίπου ο ίδιος αριθμός – 34% – δεν θέλει ποτέ να αναλάβει διευθυντική θέση.

«Αυτό σημαίνει ότι το εργασιακό κίνητρο δεν καθορίζεται από τις προαγωγές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Randstad, Sander van ‘t Noordende, στο Business Insider.

«Οι εργαζόμενοι και κυρίως τα ταλέντα επανεξετάζουν τι σημαίνει φιλοδοξία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευελιξία, την ισότητα και την εξειδίκευση». Επίσης ευρεία είναι η άποψη πως τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν την επιπλέον εργασία και πίεση.

«Μερικοί νεότεροι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Gen Z και Millennials, διστάζουν να αναλάβουν θέσεις εργασίας με διευθυντικές ευθύνες λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην ανώτερη ηγεσία, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή γιατί έχουν την πεποίθηση ότι τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν το επιπλέον εργασία και πίεση» σημειώνει το Business Insider.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 8 =