αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Άκυρο» από την JOKR: Αποχωρεί από την Ελλάδα, λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα

«Άκυρο» από την JOKR: Αποχωρεί από την Ελλάδα, λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα

Δεν θα κάνει μπάσιμο στην Ελληνική αγορά τελικά η JOKR. Η startup έχει ως έδρα τη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται στο instant delivery δηλαδή στην διανομή προϊόντων σούπερ μάρκετ σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Σημειώνεται ότι η startup είχε συστήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου θυγατρική στην Ελλάδα, την JOKR Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε., είχε προχωρήσει τόσο σε στελέχωση σε επίπεδο βασικής ομάδας όσο και στην αγορά εξοπλισμού (ψυγεία, καταψύκτες, μηχανές για το delivery) στοιχείο που αποδεικνύει ότι βρίσκονταν ένα στάδιο πριν από το λανσάρισμα. Παράλληλα διέθετε ιστοσελίδα στα ελληνικά που αναζητούσε προσωπικό, χώρους για την δημιουργία dark stores και συνεργάτες στην Ελλάδα, ενώ ενεργό και στην ελληνική γλώσσα ήταν και το app για φορητές συσκευές.

Αλλά τελικά η εταιρία δεν θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται την εβδομάδα που η εταιρεία «σήκωσε» επιπλέον 260 εκατ. δολάρια σε μία ακόμη σειρά χρηματοδότησης, κίνηση που οδήγησε να μπει στο κλαμπ των μονόκερων μίας και η αξία της υπολογίζεται πλέον σε 1,2 δισ. δολάρια, εννέα μήνες μετά από την σύστασή της. Σύμφωνα με την διοίκηση της JOKR τα νέα κεφάλαια θα κινηθούν για ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής.

Την πληροφορία της απόσυρσης από την ελληνική αγορά επιβεβαίωσε η COO και συνιδρύτρια της JOKR Άσπα Λεκκα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο powergame.gr, «θα επικεντρωθούμε στην αγορά των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής για τους επόμενους μήνες. Είναι καθαρά θέμα στρατηγικής και focus καθώς οι συγκεκριμένες αγορές είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την ελληνική και θέλουμε να εστιάσουμε εκεί πριν ξεκινήσουμε σε νέες αγορές». 

Για το εάν η απόσυρση από την ελληνική αγορά είναι οριστική σημείωσε ότι «αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποιο πλάνο να ανοίξουμε στην ελληνική αγορά στο άμεσο μέλλον. Τα πάντα βέβαια μπορούν να αλλάξουν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 20 =