αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Άκυρο» έριξε στο υπό δημιουργία εμπορικό κέντρο στη Μεταμόρφωση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

«Άκυρο» έριξε στο υπό δημιουργία εμπορικό κέντρο στη Μεταμόρφωση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Παρά την επανεκκίνηση της διαδικασίας για τη στρατηγική επένδυση που αφορά το νέο εμπορικό κέντρο στη Μεταμόρφωση, δεν εγκρίθηκε χθες η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής, όπως μεταδίδει το bizness.gr.

Αναμένεται ωστόσο να συνταχθεί νέα ΣΜΠΕ η οποία θα επανακατατεθεί προς έγκριση από τα αρμόδια όργανα.

Το νέο εμπορικό κέντρο έχει ήδη ενταχθεί από το 2019 στο ειδικό καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, ωστόσο η πανδημία φρέναρε τις διαδικασίες για την τελική της αδειοδότηση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη ΣΜΠΕ το καλοκαίρι, η μελέτη έφτασε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο στη χθεσινή εξ αναβολής συνεδρίασή του τάχθηκε κατά της έγκρισης της.

Σημειώνεται ότι μόνο η παράταξη “Δημιουργία Ξανά” του Θάνου Τζήμερου τάχθηκε υπέρ της έγκρισης για την επένδυση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου διατυπώθηκαν αμφιβολίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου όπως έχουν καταγραφεί στη μελέτη ενώ διαπιστώθηκαν ότι δεν έχουν τεκμηριωθεί αναλυτικά τόσο αυτές όσο και άλλα θέματα που άπτονται της χωροταξίας και της πολεοδομίας.

Εκφράστηκαν επίσης αμφιβολίες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην περιοχή με την ολοκλήρωση της επένδυσης (κυκλοφοριακή κίνηση, θέσεις στάθμευσης κλπ).

Το καλοκαίρι αρνητικά γνωμοδότησε για την επένδυση και ο Δήμος Μεταμόρφωσης, δικαιολογώντας την απόφαση σε πολεοδομικά και χωροταξικά σφάλματα που περιέχονται στη μελέτη.

Μάλιστα, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει συνάντηση με τους επενδυτές της Panita Ltd όπου ζητήθηκε / συμφωνήθηκε να γίνει νέα ΣΜΠΕ η οποία θα καλύπτει όλα τα θέματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγκρίσεις για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αποτελούν προϋπόθεση για την εκπόνηση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 5 =