αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆδωνις: Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος μακροχρόνια άνεργος για 30 μήνες, με κάποιον άλλο τρόπο επιβιώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδωνις: Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος μακροχρόνια άνεργος για 30 μήνες, με κάποιον άλλο τρόπο επιβιώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνολικά 155.000 μακροχρόνια ανέργους θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα που ανακοίνωσε χτες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας αριθμός που είναι σημαντικά μικρότερος, από τον συνολικό αριθμό των μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε στο Kontra Channel και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο θα πάρουν τα 400 ευρώ μόνο όσοι ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου του 2019 έως 1η Απριλίου του 2020 (άρα είναι μακροχρόνια άνεργοι 12 έως 24 μηνών), όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας.

«Θεωρούμε πως κάποιος που είναι πιο πίσω (σ.σ. στο χρόνο ως μακροχρόνια άνεργος) κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει όπως καταλαβαίνετε» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και συμπλήρωσε: «Λέω ότι αν είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος, 30 μήνες, 40, 50 και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος, με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει».

«Εκτός αν ακούτε για πρώτη φορά από εμένα, ότι στην Ελλάδα υπάρχει και η μαύρη εργασία…», είχε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =