αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Εύβοια

Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Εύβοια

Αδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κύμης του Νομού Ευβοίας χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές ,Μιχάλη Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ έχει τη δυνατότητα να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας και Κυλλήνης. Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί, ενώ δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Συνολικά, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας: Σκύρος, Σκόπελος, Πάτμος, Αλόννησος και Τήνος, με τα δύο τελευταία να βρίσκονται σε ώριμο στάδιο.

«Η Εύβοια αποκτά τις βάσεις για μια σημαντική υποδομή που θα επιτρέψει στο μέλλον την αεροπορική της σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η Εύβοια, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις από και προς το νησί.

«Η Κύμη αποτελεί την πρώτη από τις πέντε περιοχές της Εύβοιας που σχεδιάζεται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν υδατοδρόμια, καθώς σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης έχουν υποβληθεί, επίσης, για τη Χαλκίδα, την Αιδηψό, το Αλιβέρι και την Κάρυστο» δήλωσε ο υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κύμης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =