αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Άγνωστο πότε θα ανοίξει η εστίαση», λέει ο Ν. Παπαθανάσης

«Άγνωστο πότε θα ανοίξει η εστίαση», λέει ο Ν. Παπαθανάσης

Τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο κανάλι του Mega.

“Η ελπίδα είναι εδώ, το εμβόλιο έφτασε. Να πούμε ότι θα συνεχίσουμε με τα υπάρχοντα μέτρα μέχρι τις 7 του μηνός, οι ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν όλη την εξέλιξη και τη διασπορά του ιού. Γνωρίζετε ότι έχει επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα μέχρι τις 7 του μηνός για δύο άτομα”, είπε ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού.

Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος όσον αφορά τη λειτουργία του click away, η οποία έδωσε μία “ανάσα” στην αγορά. “Στην αγορά έχει προστεθεί ένας σημαντικός τζίρος. Το click away δούλεψε ιδιαίτερα για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα”.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως, τόνισε, είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορονοϊό, έτσι χρειάζεται υπομονή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + one =