αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑZuckNet: Το project που είχε φτιάξει ο Mark Zuckerberg πριν το Facebook (και ελάχιστοι το γνωρίζουν)

ZuckNet: Το project που είχε φτιάξει ο Mark Zuckerberg πριν το Facebook (και ελάχιστοι το γνωρίζουν)

Έκανε την κίνηση που του άλλαξε την ζωή (και την ζωή πολλών άλλων ανθρώπων), το 2004. Τότε ο Mark Zuckerberg δημιούργησε το Facebook, μέσα σε ένα φοιτητικό δωμάτιο. Λίγοι όμως γνωρίζουν, είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη πλατφόρμα του ίδιου. Μερικά χρόνια πριν, όταν ήταν περίπου 12 ετών, έφτιαξε το ZuckΝet.

Τι ήταν αυτό; Αν προσπαθήσει κάποιος να «αποκωδικοποιήσει» το όνομα, θα φτάσει κοντά στην πραγματικότητα. Ήταν ένα δίκτυο του Zuckerberg. Το οποίο αφορούσε το οδοντιατρείο του πατέρα του. Ουσιαστικά συνέδεε τους οδοντιάτρους με τους ασθενείς στα δωμάτια, και ταυτόχρονα με το σπίτι του Mark Zuckerberg. Το project δεν αναπτύχθηκε περαιτέρω, αφού «χτυπήθηκε» από έναν μεγάλο τότε ανταγωνιστή, τον AOL Instant Messenger, όπως σημειώνει το αμερικανικό Recode.net.

«Ήταν βασικά το μικρό μας δίκτυο, μέσα στο σπίτι. Και ήταν διασκεδαστικό» σημειώνει ο Mark Zuckerberg σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Στη συνέχεια βέβαια ο ίδιος δημιούργησε το Facebook. Μάλιστα, σήμερα κατέχει δύο πλατφόρμα ανταλλαγή μηνυμάτων, τον Messenger και το WhatsApp. Με συνολικά 1,2 δισ. χρήστες. Ακόμα και η AOL, ο τότε μεγάλος ανταγωνιστής, μοιάζει σήμερα… πολύ μικρός, μπροστά στα δημιουργήματα του Zuckerberg.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − three =