αρχικηVIRALThe floating apartment: Το πολυτελές διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη με θέα στον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ)

The floating apartment: Το πολυτελές διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη με θέα στον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ)

Ένα γωνιακό διαμέρισμα στη Λεωφόρο Νίκης με εντυπωσιακή θέα και θέση. Ξυλεπενδύσεις, κρυφοί γραμμικοί φωτισμοί, καθαρά παραλληλόγραμμα σχήματα και γήινα χρώματα συνθέτουν τον βασικό χαρακτήρα που κάνει ξεχωριστό το «The floating apartment» ένα πρότζεκτ που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project.

Το διαμέρισμα βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, σε έναν από τους πρώτους ορόφους της οικοδομής, με θέα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στον δρόμο και στην προβλήτα. Οι ανάγκες κατοίκησης αφορούν σε ένα master bedroom, με βεστιάριο και ensuite bathroom, ένα δωμάτιο φιλοξενούμενων, ένα κοινό wc, καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία και τέλος, έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο, όπως διαβάζουμε στη LIFO.

Το σχήμα της κάτοψης του περιγράμματος οδήγησε σε χαράξεις διαγώνιες, παράλληλες και κάθετες στις οδούς στις οποίες βλέπει το διαμέρισμα. Οι κύριοι χώροι του καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας χωροθετούνται μπροστά, με το master bedroom να βλέπει στο καθιστικό και μέσω αυτού στο κεντρικό άνοιγμα στην όψη.

Άνεση, λειτουργικότητα και πολυτέλεια διασφαλίζονται σε όλους τους χώρους μέσα από την αφαιρετική αισθητική και τη μινιμαλιστική προσέγγιση των αρχιτεκτονικών επιλογών. Η κουζίνα είναι μία ευθύγραμμη κατασκευή, με ένα μεγάλο πλατό που λειτουργεί ως επιφάνεια εργασίας και τραπεζαρία, στο ίδιο μήκος με τον πάγκο. Ο γωνιακός καναπές είναι ταυτόχρονα προσανατολισμένος στην παραλία, στο δρόμο και στην εστία του τζακιού. Η πρόσβαση στο δωμάτιο γίνεται μέσα από τη μεταλλική βιβλιοθήκη του καθιστικού, καθώς η διπλή συρόμενη πόρτα είναι ενσωματωμένη στη σύνθεση της βιβλιοθήκης. Στους τοίχους του δωματίου εφαρμόστηκε ξυλεπένδυση ενώ οι θύρες για το βεστιάριο και το wc αποτελούν τμήμα της ξυλεπένδυσης αυτής. Το συνεχές ξύλινο στοιχείο προσδίδει στο διαμέρισμα έναν έντονο χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση ξενοδοχείου.

Η μελέτη του φωτισμού υπήρξε ένα σημαντικό σημείο για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του έργου. Οι γραμμικές χαράξεις στην οροφή ακολουθούν τις χαράξεις της κάτοψης. Γραμμές διατρέχουν την περίμετρο του σαλονιού, ανεβαίνουν από το δάπεδο στην οροφή και λειτουργούν ως οδηγοί κατεύθυνσης της θέασης και των σημείων ενδιαφέροντος στο εσωτερικό και το εξωτερικό της κατοικίας. Κρυφοί γραμμικοί φωτισμοί σε κατασκευές επίπλων, στη βιβλιοθήκη, στο κεφαλάρι και στο κρεβάτι, τονίζουν τις επιφάνειες, τις ακμές και τις γωνίες, φωτίζοντας το χώρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =