αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣNursify: Η ελληνική εφαρμογή που σώζει ζωές (με ένα κλικ στο smartphone)

Nursify: Η ελληνική εφαρμογή που σώζει ζωές (με ένα κλικ στο smartphone)

Όταν οι νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Το It’s Possible μίλησε με τον Γιώργο Γκενς, ο οποίος είναι συνιδρυτής της εφαρμογής Nursify. Ο στόχος του εγχειρήματος είναι ξεκάθαρος: να συνδέσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη από Πρώτες Βοήθειες με ανθρώπους που γνωρίζουν να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες. Με ένα κλικ, μέσω smartphone.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, άραγε, κάτι τέτοιο; Και πως σχεδιάζει η ομάδα πίσω από την εφαρμογή, να διαδώσει το Nursify, έτσι ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι; Φυσικά, υπάρχει και το μεγάλο ερώτημα, για το τι γίνεται με τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Οι απαντήσεις σε όλα, ακολουθούν παρακάτω.

Μπορούν, κατά τη γνώμη σας, οι νέες τεχνολογίες να βοηθήσουν έτσι ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές;

Σαφέστατα! Οι νέες τεχνολογίες βοηθάνε σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Ο τομέας της υγείας είναι ένας από αυτούς. Από ένα απλό εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών που μπορεί κανείς να έχει στο τηλέφωνό του ως και εργαλεία όπως το Nursify για να καλεί σε βοήθεια, ο πολίτης έχει πλέον γνώσεις και εργαλεία για να βοηθήσει που πιο πριν δεν είχε.

Τι ακριβώς κάνει το Nursify;

To Nursify συνδέει ανθρώπους που έχουν ανάγκη από Πρώτες Βοήθειες με ανθρώπους που γνωρίζουν να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες.

Μπορεί δηλαδή κάποιος που παθαίνει ή βρίσκεται μπροστά σε ένα επείγον περιστατικό να καλέσει βοήθεια και να σπεύσει κάποιος εθελοντής στο σημείο του περιστατικού.

Εσείς σε ποιο πεδίο δραστηριοποιούσασταν πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή και πως προέκυψε η ιδέα για το εν λόγω project;

Δραστηριοποιούμαστε στην ανάπτυξη λογισμικού για κινητές συσκευές και web. Το project προέκυψε από μια βιωματική εμπειρία ενός απο εμάς ο οποίος ενώ χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια ήταν αδύνατο να την λάβει. Έτσι σε ένα startup weekend που κληθήκαμε να δημιουργήσαμε κάτι πρακτικό που να λύνει μια καθημερινή ανάγκη ξεκινήσαμε το Nursify.

Ο Γιώργος Γκενς

H εφαρμογή σας συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία. Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που πιθανόν θα έχουν την ανάγκη της, δεν ξέρουν να χειρίζονται τα νέα μέσα. Πως μπορεί να γεφυρωθεί αυτό το «χάσμα»;

Η εφαρμογή είναι όσο το δυνατόν πιο απλή για να μπορεί κανείς να την χειρίζεται με μια κίνηση για να εξοικονομεί χρόνο και να μην μπερδεύεται.

Ειδικά για τα άτομα μεγάλης ηλικίας σκοπεύουμε να αναπτύξουμε εργαλεία που να αυτοματοποιούν τις κλήσεις και να αποσυνδέσουν εν μέρει την χρήση της υπηρεσίας από τη χρήση της τηλεφωνικής συσκευής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, βλέπουμε στην Ελλάδα πολλούς θανάτους, λόγω της αργοπορίας των ασθενοφόρων. Έχετε στα χέρια σας κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το κομμάτι;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο μέσος χρόνος απόκρισης είναι 9 λεπτά. Στην πράξη αυτός ο χρόνος είναι πολύ περισσότερος. Ειδικά σε περιστατικά που συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αλλά ακόμη και στα 9 λεπτά να είναι ο χρόνος, είναι πολύ αργά για ορισμένα βαριά περιστατικά

Σίγουρα, για να έχει αποτέλεσμα ένα project σαν το Nursify, πρέπει να συμμετέχουν πολλοί πολίτες σε αυτό. Ποιο είναι το πλάνο σας έτσι ώστε να κάνετε ακόμα πιο γνωστή την εφαρμογή;

Θα απευθυνθούμε κυρίως σε ανθρώπους και οργανισμούς που έχουν εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες καθώς επίσης σε γιατρούς, νοσηλευτές και οποιονδήποτε άλλο δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε με μεγάλη βάση “εθελοντών” για να κάνουμε την προσφορά βοήθειας όσο πιο άμεση γίνεται.

Πίσω από την εφαρμογή βρίσκεται 3 άνθρωποι. Τελικά, χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα για να «τρέξει» ένα τέτοιο εγχείρημα ή μια λίγο πιο μικρή σαν τη δική σας; Τι έχετε συμπεράνει από την εμπειρία σας

Το μέγεθος της ομάδας το προσδιορίζουν οι ανάγκες του εγχειρήματος. Εμπειρικά τα μικρά σχήματα είναι πιο ευέλικτα όταν όμως ο όγκος της εργασίας είναι μεγάλος χρειάζεται η συμμετοχή περισσότερων ατόμων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =