αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMission Impossible: Οι 4 κινήσεις για να πετύχεις το «αδύνατο»

Mission Impossible: Οι 4 κινήσεις για να πετύχεις το «αδύνατο»

Υπάρχουν τρόποι για να φτάσεις σε αυτό που θεωρείς αδύνατο. Ο δρόμος πιθανότατα δεν είναι εύκολος, αλλά μπορεί να γίνει. Ο αρθρογράφος Charis Thetford παραθέτει σε άρθρο του στο αμερικανικό The Muse, έναν ωραίο παραλληλισμό. Ο ίδιος θεωρούσε αδύνατο το να τρέξει σε μαραθώνιο. Τον περασμένο Φεβρουάριο το έκανε, και τερμάτισε.

Από αυτή του την εμπειρία, πήρε χρήσιμα μαθήματα για το πως μπορεί κάποιος να πετύχει το «αδύνατο». Και όπως λέει μάλιστα, χρησιμοποίησε τα ίδια tips για να αντιμετωπίσει προκλήσεις στα επαγγελματικά.

1- Οι καλές σχέσεις μπορούν να σε πάνε ψηλά: Όπως λέει ο αρθρογράφος, για πολλά χρόνια ήταν μοναχικός δρομέας. Μέχρι που ανακάλυψε ότι και μια φίλη του έτρεχε. Έτσι αποφάσισαν να τρέχουν μαζί. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ενθάρρυνση και από τις δύο πλευρές- κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία. Βρείτε ανθρώπους που θα σας προκαλέσουν να ξεπεράσετε τα όρια σας και θα είναι χαρούμενοι με τις επιτυχίες σας.

2- Η ποιοτική καθοδήγηση: Οι δύο φίλοι δεν επέλεξαν απλά να «τρέχουν μεγάλες αποστάσεις». Ακολούθησαν έναν οδηγό εκπαίδευσης, που είχε δημιουργηθεί από έμπειρους δρομείς. Επένδυσαν σε σωστές τακτικές του αθλήματος και εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να προσπαθείς με σωστό τρόπο. Στα επαγγελματικά, μπορείς για παράδειγμα να αναπτύξεις κάποιες νέες δεξιότητες ή να αποκτήσεις online παρουσία.

3- Προετοιμασία: Όπως λέει ο αρθρογράφος, δεν πήγε να τρέξει μια μεγάλη απόσταση ξαφνικά, χωρίς προετοιμασία. Έτσι και στις δουλειές, είναι χαζό να μπεις σε μια νέα θέση ή σε ένα project χωρίς να έχεις προετοιμαστεί. Μπορεί να μην έχεις την πολυτέλεια να προετοιμαστείς για 1 χρόνο, όμως οποιαδήποτε προετοιμασία είναι προτιμότερη από το καθόλου. Φτιάξτε λίστα για το τι πρέπει να κάνετε και αναπτύξτε ένα επαγγελματικό δίκτυο.

4- Η τελειότητα δεν είναι ο στόχος: Μην περιμένεις μέχρι οι περιστάσεις να είναι τέλειες για να ξεκινήσεις κάτι. Στόχος δεν είναι να βγεις πρώτος, στον πρώτο σου αγώνα. Αλλά να συμμετέχεις και να τερματίσεις. Πολλές φορές, ακόμα και μια μισο-τελειωμένη ιδέα, μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να γίνει ένα σούπερ προϊόν. Ακόμα και αν μοιάζει αδύνατο, μπορεί να συμβεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − three =