αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑLive your Myth in Greece: Επιχειρηματίες στα νησιά ενημερώνονται… μέσω Viber για τα «ντου» των ελεγκτών

Live your Myth in Greece: Επιχειρηματίες στα νησιά ενημερώνονται… μέσω Viber για τα «ντου» των ελεγκτών

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι επιχειρηματίες των νησιών για να «κρύβονται» από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ και του ΙΚΑ που εξαπέλυσαν σαφάρι εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε νησιά, χρησιμοποιούν το Viber για να ενημερώνονται εγκαίρως για τις αφίξεις των «κομάντο» στο νησί ούτως ώστε να λαμβάνουν τα… απαραίτητα μέτρα. Το «κόλπο» αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολλά νησιά το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει μια κοινή συνομιλία στη δημοφιλή υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων και ειδοποιούν τους «συναδέλφους» τους μόλις κάποιος ελεγκτής επισκεφθεί το κατάστημα, εστιατόριο ή ξενοδοχείο τους. Σε χρόνο «dt» τα τραπέζια των εστιατορίων γεμίζουν αποδείξεις και οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι «εξαφανίζονται» από το πόστο τους.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι τουριστικοί επαγγελματίες «δένουν τα χέρια» των εφοριακών που έχουν σαρώσει τα νησιά τη φετινή σεζόν για να κόψουν «τσουχτερά» πρόστιμα για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και, σε πολλές περιπτώσεις, να κλείσουν τις επιχειρήσεις για ένα 48ωρο.

Σε μια ένδειξη πρωτοφανούς αλληλεγγύης, οι «ανταγωνιστές» γράφουν στην κοινή συνομιλία τα… χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ελεγκτών που έκαναν έφοδο στην επιχείρησή τους, όπως τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, τα ρούχα που φορούν ή το αυτοκίνητο που οδηγούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =