αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑLinkedin: Γιατί οι Millennials αλλάζουν τις δουλειές… σαν τα πουκάμισα

Linkedin: Γιατί οι Millennials αλλάζουν τις δουλειές… σαν τα πουκάμισα

Οι διαφορετικές γενιές συνηθίζουν να βλέπουν με υποψία η μια την άλλη, εντοπίζοντας ομοιότητες και (ίσως συχνότερα) διαφορές. Μελετώντας τους Millennials – ήτοι αυτούς που γεννήθηκαν το διάστημα μεταξύ του 1980 και του 1996 – καθώς και την Γενιά Ζ, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη ανομοιογένεια: οι νεότερες γενιές είναι πρόθυμες να κάνουν μεγάλες επαγγελματικές αλλαγές για να είναι ευτυχισμένες.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί  από το LinkedIn – έναν διαδικτυακό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες με πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας – οι Millennials έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες μετεγκατάστασης και 16% περισσότερες πιθανότητες να αλλάξουν εταιρεία για μια νέα θέση εργασίας σε σχέση με τις υπόλοιπες γενιές εργαζομένων.

Εξετάζοντας τα στατιστικά του LinkεdIn, αξίζει κανείς να σταθεί στους 5 κλάδους με την μεγαλύτερη μετακίνηση των Millennials. Παρατηρούμε λοιπόν, πως στους κλάδους που κερδίζουν το ενδιαφέρον των Millennials είναι η αρχιτεκτονική και η μηχανολογία, η οι μεταφορές, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η Υγεία και η τεχνολογία. Αντίθετα, στους κλάδους που δεν προτιμά η γενιά των Millennials συγκαταλέγονται οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η Ψυχαγωγίας, η εκπαίδευση και οι ΜΚΟ, καθώς και ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων.

Αλλά γιατί αλλάζουν δουλειά οι Millennials; Σύμφωνα με την έρευνα του LinkedIn που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι δεν βλέπουν μονοπάτια προόδου και δεν είναι ικανοποιημένοι με τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Αντί να μοχθήσουν σε μια εταιρεία κυνηγώντας εκεί την καριέρα, οι Millennials αναζητούν πάντα άλλες ευκαιρίες και τείνουν να μεταπηδούν σε άλλες εταιρείες μόλις αυτή τους παρουσιαστεί. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αλλάζουν δουλειά, είναι επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με το πακέτο αποδοχών και προνομίων που η υφιστάμενη εργασία τους προσφέρει.

Από όλους τους χώρους στους οποίους μεταπήδησαν το 2016 οι Millennials, αυτός που προσέλκυσε το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ο κλάδος της τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας το 9% των μετακινούμενων εργαζόμενων, σύμφωνα πάντα με το LinkedIn. Πρόκειται για θέσεις εργασίας σε διάφορες πτυχές της τεχνολογίας, όχι μόνο προγραμματιστές και αρχιτέκτονες συστημάτων, αν και φυσικά υπάρχουν και αυτοί.

Το LinkedIn αναφέρει ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας αναπτύσσεται και τείνει να προσφέρει ελκυστικά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που εξηγούν αυτή την προτίμηση των Millennials: είναι πιθανότερο να έχουν τεχνολογικές δεξιότητες. Σύμφωνα με το LinkedIn, σε σύγκριση με τις άλλες γενιές, είναι 349% πιθανότερο να έχουν τις δεξιότητες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, 121% περισσότερες πιθανότητες να είναι ειδικευμένοι στη γλώσσα προγραμματισμού C / C ++ και 117% πιο πιθανό να έχουν δεξιότητες στη στατιστική ανάλυση και άντληση δεδομένων.

Ο δεύτερος κλάδος στην κατάταξη των προτιμήσεων των Millennials είναι η φροντίδα υγείας και ο φαρμακευτικός κλάδος. Και δεν είναι μόνο επειδή πλέον το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί και η τεχνολογία στον τομέα της Υγείας έχει βελτιωθεί αρκετά, αλλά και επειδή ο εν λόγω τομέας είθισται να προσφέρει σταθερή εργασία και πολλά προνόμια στους εργαζόμενους, πράγμα οι οι Millennials εκτιμούν δεόντως, αναφέρει το LinkedIn.

Ποιους κλάδους λοιπόν εγκαταλείπουν με μεγάλη ταχύτητα οι Millenials; Όπως διαβάζουμε στο Forbes, στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ο κλάδος λιανικής και καταναλωτικών προϊόντων, κατέχοντας τη μερίδα το λέοντος (11%) από το σύνολο των Millennials που άλλαξαν δουλειά το 2016. Ο δεύτερος τομέας στον οποίο γυρνά την πλάτη η εν λόγω γενιά, είναι οι κυβερνητικοί οργανισμοί, οι ΜΚΟ και η εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Deanne Tockey του LinkedIn η φυγή από τον τομέα της λιανικής δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, καθώς δεν προσφέρει πολλά περιθώρια προόδου και αφορά κυρίως entry level θέσεις. Οι κυβερνητικοί οργανισμοί και οι θέσεις στο δημόσιο από την άλλη, προσφέρουν χαμηλότερες αποδοχές και αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλες οι γενιές συμφωνούν είναι πως: η καλή αμοιβή μετράει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =