αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJeff Bezos: «Αυτή είναι η σημαντικότερη συμβουλή μου προς τους νέους επιχειρηματίες»

Jeff Bezos: «Αυτή είναι η σημαντικότερη συμβουλή μου προς τους νέους επιχειρηματίες»

timthumb-php

Ξεκίνησε το δικό του success story το μακρινό 1995. Τότε που το ίντερνετ ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, ενώ δεν υπήρχαν smartphones και social media. Τότε, ο Jeff Bezos αποφάσισε να ιδρύσει την Amazon, μαζί με άλλους 10 εργαζομένους.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο- πολύ γνωστή. Με μια ξέφρενη πορεία προς την κορυφή να ξεκινά τότε και να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πλέον η Amazon έχει έσοδα πάνω από 100 δισ. δολάρια το χρόνο, ενώ απασχολεί συνολικά 268.900 εργαζομένους.

Μετά από όλη αυτή την πορεία, ποια είναι άραγε η κορυφαία συμβουλή του Jeff Bezos προς τους νέους επιχειρηματίες; Το Business Insider παραθέτει μια συνομιλία με τον ιδρυτή της Amazon, στα πλαίσια του TEDx 2014.

Το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο Jeff Bezos, είναι αν ένας ιδρυτής δημιουργεί την επιχείρηση του επιεδή έχει ένα όραμα για αυτή ή απλά το κάνει για να βγάλει χρήματα. Όπως εξηγεί ο γνωστός businessman, στην πρώτη περίπτωση ο ιδρυτής «χτίζει κάτι, επειδή αγαπά το προϊόν που έχει δημιουργήσει και τους πελάτες του. Αντίθετα, στην δεύτερη περίπτωση ο νέος επιχειρηματίας δημιουργεί κάτι απλά για να βγάλει χρήματα».

Εδώ όμως υπάρχει ένα παράδοξο, όπως λέει ο ίδιος. «Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, τελικά βγάζουν πιο πολλά χρήματα από αυτούς που είναι στη δεύτερη», σημειώνει ο Bezos και καταλήγει: «ασχοληθείτε με κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι. Αυτή είναι η νούμερο 1 συμβουλή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + four =