αρχικηVIRALH77: Το «διαστημικό» σπίτι που ετοιμάζεται στην Βούλα (ΦΩΤΟ)

H77: Το «διαστημικό» σπίτι που ετοιμάζεται στην Βούλα (ΦΩΤΟ)

Στα πρότζεκτ του Παύλου Χατζηαγγελίδη με τη σφραγίδα του «314 Architecture Studio» είναι ξεκάθαρη η διάθεση της εναλλακτικής θεώρησης του ζητήματος της κατοίκησης μέσω ανατρεπτικού σχεδιασμού, ιδιαίτερης μορφολογικής, αρχιτεκτονικής γλώσσας και φόρμες πολυδιάστατες και μνημειώδεις. Το αποτέλεσμα είναι ανατρεπτικό και σίγουρα ξαφνιάζει το βλέμμα, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του καινούργιου πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη.

Η Κατοικία Η77 κατασκευάζεται στην Βούλα, ένα νότιο προάστιο της Αττικής, με έντονη τοπογραφία στους πρόποδες του Υμηττού. Πρόκειται για μια κατοικία συνολικής επιφάνειας 300 μ2 που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Ο σχεδιασμός του κτιρίου προέκυψε από τις προδιαγραφές του οικοπέδου και αποτελεί ένα μετασχηματισμό των origami της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας αναδίπλωσης του χαρτιού. Η κατοικία σχεδιάζεται να πατά μαλακά στο φυσικό βράχο ο οποίος σε άλλα σημεία εμφανίζεται να εισχωρεί μέσα στην κατοικία και σε άλλα αποκτά πλατώματα.

Όπως διαβάζουμε στη LIFO, η κατοικία χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, με το ανώτερο επίπεδο αυτής να βρίσκεται εντός της στέγης και να αποτελεί το master suite. Tα δύο ενδιάμεσα αποτελούν ορόφους με χώρους διημέρευσης και βοηθητικά υπνοδωμάτια ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται διάφοροι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ.

Χαρακτηριστικό αυτής είναι τα μεγάλα περιμετρικά ανοίγματα, τα οποία προστατεύονται από σύστημα με κινητές αλουμινένιες κουρτίνες ενισχύοντας το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Οι κουρτίνες αυτές προγραμματίζονται μέσω ενός αυτοματισμού ώστε να επιτρέπουν το σωστό ηλιασμό και την απαραίτητη σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την εποχή του χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 8 =