αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForbes: Τα 13 «υποτιμημένα» skills που πρέπει να έχει κάθε υποψήφιος για δουλειά

Forbes: Τα 13 «υποτιμημένα» skills που πρέπει να έχει κάθε υποψήφιος για δουλειά

Οι εργοδότες αναζητούν πάντα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όταν θέλουν να προσλάβουν κάποιον. Ωστόσο υπάρχουν κάποια προσόντα που δεν περιλαμβάνονται στην «παραδοσιακή» λίστα, αν και αποδεδειγμένα αυξάνουν τις πιθανότητες πρόσληψης. Καθώς το τοπίο των επιχειρήσεων αλλάζει, αλλάζουν συνεχώς και οι απαιτήσεις ή αυτό που χαρακτηρίζεται ως «ταλέντο». Τα μέλη του Forbes Agency Council απαριθμούν εκείνες τις δεξιότητες που αν και «υποτιμημένες», θα πρέπει σύμφωνα με τους ίδιους, να διαθέτει απαραιτήτως κάθε υποψήφιος.

1. Δημιουργικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων

Οι νεοπροσληφθέντες θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα με δημιουργικό τρόπο και να μπορούν να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις.

2. Συναισθηματικά νοημοσύνη

Πώς αλληλεπιδρούν με τους υπολοίπους; Κατανοούν την σημασία του συναισθήματος σε σχέση με την επιχείρηση; Διαθέτουν ενσυναίσθηση; Είναι καλό ένας υποψήφιος να έχει υψηλό μορφωτικό επίπεδο και να δείχνει ιδανικός στα χαρτιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να συνεργαστεί καλά με άλλους ανθρώπους (πελάτες και συναδέλφους).

3. Έντονος τρόπος σκέψης

Πολλοί εργοδότες εκτιμούν ιδιαίτερα και ξεχωρίζουν έναν υποψήφιο που έχει περιέργεια, ενέργεια και γενικά έναν έντονο τρόπο σκέψης από μόνος του.

4. «Δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης»

Ίσως το πιο υποτιμημένο προσόν είναι η ικανότητα να ακούει κάποιος και μετά να συμμετέχει με βαθύτερες, καλύτερες ερωτήσεις. Το πλέον εύκολο είναι να σταθείς στην επιφάνεια και να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα. Χρειάζεται πείσμα και διορατικότητα για να γνωρίζεις πού να συνεχίσεις το «σκάψιμο» και να αναζητάς τα υφέρποντα νοήματα.

5. Επιμονή

Ένα πολύ βασικό προσόν για κάποιον υποψήφιο είναι η επιμονή, η οποία και σύμφωνα με τους εργοδότες δεν διδάσκεται. Είναι εκείνη η εσωτερική ώθηση προς την επιτυχία και στο να μην τα παρατάς όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν κατά τις προσδοκίες.

6. Γενικότερη περιέργεια

Περιέργεια για τον κόσμο, για τις νέες τεχνολογίες, τις τέχνες και τον πολιτισμό και τους ανθρώπους γενικότερα. Ένας φιλοπερίεργος υπάλληλος είναι πιο πιθανό να αντιληφθεί την αλλαγή ως ευκαιρία, να την ενστερνιστεί και να βρει νέους τρόπους για να μετατρέψει αυτές τις ευκαιρίες σε πλεονέκτημα για τους πελάτες και την εταιρία.

7. «Σαβουάρ βιβρ» στο τηλέφωνο

Η τέχνη του να απαντάς στο τηλέφωνο είναι ένα προσόν που δεν διαθέτουν όλοι. Πολλές εταιρίες έχουν διαπιστώσει πως η διαπροσωπική επαφή μέσω τηλεφώνου λειτουργεί πολύ καλύτερα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πως όταν ένας υπάλληλος απαντά στο τηλέφωνο φιλικά και ευδιάθετα, δημιουργεί μια πολύ θετική εικόνα για την επιχείρηση.

8. Ενσυναίσθηση

Για πολλούς η ενυσυναίσθηση θεωρείται το πιο βασικό από όλα τα προσόντα επειδή είναι ο πυρήνας κάθε άλλης αξίας, καθώς κάνει τους ανθρώπους πιο ειλικρινής και πρόθυμους να συνεργαστούν με άλλους.

9. Ταπεινοφροσύνη

Πολλοί εργοδότες αναζητούν άτομα που έχουν αυτογνωσία και γνωρίζουν την αξία της σκληρής δουλειάς, χωρίς όμως να υποτιμούν τον εαυτό τους αλλά ούτε και να τον υπερεκτιμούν.

10. Ικανότητα και θέληση για μάθηση

Οι εταιρίες προσπαθούν να συμβαδίσουν με το γεγονός πως η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία παρέχει γρήγορες και εύκολες λύσεις, οπότε το ζητούμενο είναι πάντα ένα εργατικό δυναμικό που μπορεί να προσαρμόζεται σε ένα περιβάλλον το οποίο αλλάζει ραγδαία.

11. Αγωνιστής

Όταν κάποιος δεν έχει την θέληση να ανελιχθεί από τη θέση για την οποία προσελήφθη γνωρίζοντας πως πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του, μην έχοντας καμία προσδοκία για προαγωγή, αυτό για πολλούς εργοδότες μεταφράζεται ως έλλειψη δυνατοτήτων και πως απλώς νιώθουν καλά κάνοντας αυτά που ήδη κάνουν.

12. Σθένος

Θεωρείται πλέον προσόν- κλειδί σε μια συνέντευξη για δουλειά και πρακτικά αποδεικνύεται μέσω ερωτήσεων όπως «Μιλήστε μου για ένα πρότζεκτ που ολοκληρώσατε και μετά σας είπαν να το παρατήσετε. Πώς αντιδράσατε;» ή «Υπάρχει κάτι που κερδίσατε αλλά χρειαστήκατε μήνες μέχρι να το πετύχετε;».

13. Πνευματική περιέργεια

Ενώ είναι καλό όταν ένας υποψήφιος έχει εμπειρία, αλλά πολύ πιο χρήσιμο προσόν θεωρείται πλέον η περιέργεια. Άνθρωποι που από μόνοι τους ενημερώνονται συνεχώς για τις αλλαγές στην αγορά, πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις και αναζητούν την συνεχή μάθηση.

Πηγή: lifo.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + four =