αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Πως να δημιουργήσεις μια σχέση σεβασμού με τους «δύσκολους» ανθρώπους

Forbes: Πως να δημιουργήσεις μια σχέση σεβασμού με τους «δύσκολους» ανθρώπους

Μπορεί να είσαι ιδρυτής μιας μεγάλης εταιρείας, ένας startupper, ένας HR Manager ή ένας απλός εργαζόμενος. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σου, πιθανότατα έχεις ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσεις: Να συνεργαστείς με κάποιον ή κάποιους «δύσκολους» ανθρώπους. Είναι εκείνοι οι τύποι με τους οποίους σχεδόν κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί στο γραφείο. Συνήθως δημιουργούν εντάσεις και επιβραδύνουν συνολικά την παραγωγικότητα.

Α ναι, και είναι ικανοί να χαλάσουν την ημέρα σου. Πως μπορείς να τους αντιμετωπίσεις; Λαμβάνοντας υπόψη ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατό να απομακρυνθούν πάντα από μια εταιρεία. Ίσως δεν θα ήταν και το σωστό, αφού κάποιοι από αυτούς είναι χρήσιμες στις επιχειρήσεις και διαθέτουν καλά skills. Το Forbes βλέπει το πρακτικό κομμάτι, και παραθέτει μερικές… συμβουλές επιβίωσης.

Δες το «γιατί». Καταρχήν κάνε μια συζήτηση με τον «δύσκολο» συνεργάτη. Ανταλλάξτε ειλικρινείς απόψεις και προσπάθησε να δεις από που προέρχονται οι… ιδιορρυθμίες. Μπορεί να είναι πιεσμένος λόγω του φόρτου εργασίας ή κάτι τέτοιο. Είναι όμως σχεδόν σίγουρο, ότι έχει κάποια χρήσιμα skills, για να επιλέχθηκε για την θέση του. Άρα προσπάθησε να χτίσεις μια καλή σχέση μαζί του.

Εμπιστέψου τον εσύ πρώτα. Ο «δύσκολος» άνθρωπος είναι πιθανό ότι δεν σε εμπιστεύεται. Και αυτό δημιουργεί τριβές. Κάνε εσύ την αρχή και εμπιστέψου τον. Από τη μεριά σου κάνε όσα υποσχέθηκες. Κάπως έτσι θα δημιουργηθεί μια σχέση σεβασμού.

Εστίασε στα θετικά. Καθώς εργάζεσαι για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού, ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι να δώσεις θετική ανατροφοδότηση με τη μορφή εκτίμησης προς τον άλλο. Δες το κομμάτι πάνω στο οποίο εργάζεται ο «δύσκολος» άνθρωπος και πες του μερικά θετικά λόγια, αλλά και το πόσο τον εμπιστεύεται η ομάδα.

Άλλαξε την οπτική σου: Εάν αντιμετωπίζετε κάποιον με σεβασμό, η γνώμη του για εσάς θα βελτιωθεί επίσης. Επομένως, αντί να επισημάνετε ότι το δύσκολο μέλος της ομάδας είναι “αδύνατο να διαχειριστεί”, αλλάξτε την οπτική σας. Σκεφτείτε τον ως αναπόσπαστο μέρος της ομάδας – ίσως το μόνο άτομο στην ομάδα σας που είναι πρόθυμο να αμφισβητήσει κάθε ιδέα, κάθε διαδικασία και κάθε έργο. Κάνοντας αυτή τη στροφή, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε μαζί του και ακούς τα σχόλια του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − five =